Életéért menekült a háború elől az X-Faktor versenyzője, Gorbunov Dmitrij

Ukrajna X-Faktor háború Magyarország Gorbunov Dmitrij
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tehetségeken kívül szívszorító emberi sorsok is megjelennek az X-Faktor színpadán: a kellemes hangú Gorbunov Dmitrij-ről például kiderült, a háború elől menekül Ukrajnából Magyarországra.

A színpadon csak a hangjukat hallatják az X-Faktorra jelentkező tehetségek, de szerencsére nem csak ennyit tudhatunk meg róluk. Mindenkinek van története, a hihetetlenül rátermett Gorbunov Dmitrij például az életét féltve menekült a háború elől Ukrajnából Magyarországra.

Gorbunov Dmitrij Forrás: RTL Klub

"A háború borzalmas. Követni sem tudtuk, hogy mikor mi történik.

Féltünk, hogy bántódásunk eshet, és teljesen bizonytalan volt, véget ér-e valaha is az őrület.

Nem bírtam, hogy semmi stabilitás nincs az életemben. Belegondoltam, mi lenne velem, ha tovább romlana a helyzet, és részt kellene vennem a háborúban. Éreztem, hogy menekülnöm kell" - mondta a 24 éves énekes. Szerencsére családjának egy érsze már itt lakott, így volt hova mennie. "A papám Szegeden, az egyik unokatestvérem pedig Budapesten lakik, és a Zeneakadémián tanít. Az anyai nagypapámhoz költöztem, nyolcvannégy éves, és mindenben támogat. Ő is énekes, Odesszában volt az ottani opera társulatának a tagja" - árulta el a Blikknek a fiú. Hozzátette, szülei és barátnője sajnos nem tartottak vele.

"Őket minden Ukrajnához köti, a munka, a házuk, az összes emlékük. Nem fiatalok, nehezen menne nekik a beilleszkedés.

Megértem, mert én is sokáig furcsán éreztem magam. Kívülálló voltam, nem éreztem jól magam, de a zene mindig kisegített. Három éve van barátnőm, egy városból származunk, ám Lengyelországban lakik. Három hete láttam utoljára, nagyon hiányzik" - mondta Dmitrij, aki szorgalmasan tanulja a magyar nyelvet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.