Öt brutális baleset, amit csodával határos módon túléltek

Forrás: Thinkstock -
bizarr baleset túlélés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen, hogy mire képes az emberi szervezet: gyakran minden tudományos érv ellenére életben maradnak azok a súlyos sebesültek, akiknek a szakemberek nem sok jót jósoltak. Íme, öt igazán bizarr eset.

Átszúrta az agyat a vascső

Amikor az agyat valamilyen eszköz átszúrja, kicsi az esélye az életben maradásnak, hiszen ez a szervünk kontrollálja a legtöbb életfunkciót, a légzéstől a szívverésen át a vérnyomásig. 1848-ban egy útépítő munkás, Phineas Gage túlélte, hogy egy 107 cm hosszú, 5 kg súlyú vasrúd átszúrta az agyát. Az akkor 25 éves férfi ezt követően még 12 évet élt, igaz, számos rohamot élt át, és emocionális és kognitív képességei is jelentősen romlottak.

Forrás: Thinkstock

Egy aprócska lyukon préselődött keresztül

A hegesztőként dolgozó Matthew Loew overálja 2008-ban beleakadt egy gyári gépbe, amely fémdarabkákat szállít. A férfi érezte, hogy a bőre átszakad és a karja kattan egyet, amint a gép egy 12 centis lyukon keresztül magával rántja, és végighúzza a szállítószalagon. A gép a beszippantás után kidobta magából a férfit, akinek a gerince, a bordája, a medencecsontja és a csípője is eltörött, és hat műtét kellett, hogy újra lábra bírjon állni. A 25 éves férfi később visszatért a gyárba, immár műszakvezetőként.

Majdnem megfagyott a levegőben

Ewa Wisnierska siklóernyős 2007-ben szállt fel, de a hirtelen érkező vihar elragadta, és váratlan utazásra küldte. A nő az egyszerű ruháiban szállt az ausztrál tanyavilág fölött, 9144 méter magasan a viharban. Negyven mérföldre otthonától landolt, eszméletlen állapotban, szinte szétfagyva – de életben maradt.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Légvezetékbe esett

Steven McCormack, új-zélandi gyári munkás 2011-ben egy légvezeték szórófején esett keresztül. A szerkezet letépte róla a bőrt, és tulajdonképpen eredeti testmérete duplájára fújta fel a szerencsétlen férfit. Óriási szerencséje volt, hogy túlélte a kalandot.

Illusztráció Forrás: AFP

Az égből zuhant a földre

A gravitáció volt az ellensége az új-zélandi Michael Holmesnak, aki 2009-ben ejtőernyő oktatóként dolgozott, és rémülten észlelte, hogy a fő- és a pót ejtőernyője is meghibásodott. Óránként hetven mérföldes sebességgel csapódott a földbe, de érthetetlen módon túlélte a balesetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.