Középiskolában fodrásznak készülő Szűcs Judith 1972-ben a Ki Mit Tud? vetélkedőn tűnt fel először, a pályafutása azóta is töretlen. A zongorázni is tudó diszkókirálynő hamarosan a pályára lépésének 45 évét foglalja össze egy nagyszabású koncerttel. Most elmondta, szerinte a mai fiatal tehetségkutatósok előtt miért nem áll nagy jövő.

Szűcs Judith számára az igazi áttörés 1977-ben, a Metronóm Fesztiválon, a Táncolj még! című dalával következett be, aki egyébként a „h" betűt a keresztnevéhez egy svájci lemezkiadó kérésére tette. Judith már ebben az évben az Év énekesnője lett. „Új cd-vel, új és régi dalokkal, valamint tánckarral, filharmonikusokkal készülök a jubileumra" -avatta be a Life.hu-t a diszkókirálynő, aki onnan kapta ezt a jelzőt, hogy a '70-es évek végén az akkor divatos diszkóstílusban énekelt.

Forrás: MTI/Bara István

 

Judith koncertjén olyan sztárvendégek is lesznek, mint például Balázs Fecó, Tátrai Tibor vagy éppen Szűcs Antal Gábor. „Nagyzenekar mellett fontos szerepet kap majd a látvány" – mondta Szűcs Judith, és hozzátette, jelenleg is tele van munkával.

„A '70-es években még anyukám varrta a fellépőruháimat, most már a 45-nél elértük azt a kort, hogya ruhákhoz stylist lesz" – mesélte az énekesnő. Szűcs Judith nem titkolta a véleményét arról, hogy amíg ő a Ki Mit Tud? című műsor sikerét követő 45 éven át töretlenül a csúcson tudott maradni, a mostani tehetségkutatósok számára miért tompább a jövőkép. „Vannak jó előadók, de a sikertelenségük azért jellemző, mert van menedzserük. Ma már másként működnek a dolgok, mint régen. Akkor mi megtanultuk a szakmát. Meg is őrültem volna, ha lett volna menedzserem" - vélekedik.