A Forbes szerint Hosszú Katinka Magyarország legértékesebb sportolója, és az eredményeit látva, nem is lehet ebben kételkedni. Saját bevallása szerint ráadásul nincs is semmi titok a sikerei mögött, "csupán" a kemény munka. A 27 éves klasszis azt is elárulta, hova lehet még fokozni az eredményeit, valamint beszélt arról, hogyan egyeztetik össze Shane-nel a férj és az edző szerepét.

Hosszú Katinka mögött rengeteg verseny van akkor is, ha csak az elmúlt néhány hónapot nézzük. Ráadásul hihetetlenül sok érmet sikerült begyűjtenie, csak a Világkupán 13-at, beállítva egy egyéni csúcsot, ám szerinte van még ezt hová fokozni.

Forrás: Facebook

"Arra jutottam, hogy 50 gyorson még nem nyertem érmet, csak negyedik lettem. Bosszantó (nevet). Most már lassan az egész programot úszom, és csak a mellúszószámokban nem indultam el" - mondta Katinka az Origónak, és azt is elárulta, hogy nem az érmek számáért úszik. A budapesti vb-n leginkább azon lesz, hogy a legjobb formáját hozza. "Úgy érzem, Rióban 200 vegyesen nem a legjobb versenyt úsztam le, 2:06.58-cal nyertem ugyan, de úgy éreztem, jobb formában vagyok, mint ez az idő. Ezek után 200 hátra (ezen a távon szerzett ezüstérmet Rióban – a szerk.) kifáradtam, mert hosszú hét volt a riói mentálisan, fizikálisan és érzelmileg is. De szerintem még a 200 hátban is bőven van bennem tartalék, inkább ezeken gondolkodunk, nem az aranyak számán" - mondta a sportolónő, aki immár a saját úszóklubjában is dolgozik. Közel 70 gyerek van a csapatban, és köztük Katinka szerint rengeteg a tehetség.

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

A sportolónő azt is elárulta, rengetegen próbálják tőle kipuhatolni, hogy mi a sikerének titka, de nincs. "Nagyon sokan kérdeznek erről, csakhogy nincs titok. Én tényleg abban hiszek, hogy a munkát el kell végezni. Én 27 évesen már azt érzem, tudom, hogy mit csinálok, és lehet, hogy jövőre rádöbbenek, hogy mi az, amin még lehet javítani. De hogy mi vezet a sikerhez, ahhoz nincsen recept. Dolgozni kell érte" - véli Katinka, aki azt is elmondta, hogyan tudják összeegyeztetni Shane-nel az edző és a férj szerepét. "Shane-nel a négy év alatt, amióta együtt dolgozunk, sokat tanultunk egymástól. Muszáj mindig brutálisan őszintének lenni egymáshoz, még akkor is, ha néha nehéz is egy ilyen edző-férj kapcsolatban. Nincs idő veszekedni, durcázni, mert az a felkészülésből veszi el az időt, tovább kell lépni" - fogalmazott Katinka, aki már azt is elárulta, hogy ő összesen három gyermeket szeretne.