Évekkel ezelőtt a csepeli gazdasági igazgatót, Deme Gábort sikkasztásért elbocsátották, ezért állt bosszút. Az iskola gondnokával ölette meg az igazgatót és az éppen a társaságában tartózkodó Papp Lászlót. Az esetről hangfelvétel készült, így hallhatta az özvegy férje utolsó szavait.

2009 januárjában gyilkolta meg az iskola gondnoka, Kun László az igazgatót, Takács Józsefet és a társaságában tartózkodó tanárt, Papp Lászlót. A bosszút Deme Gábor tervelte ki, őt ugyanis korábban sikkasztásért elbocsátották gazdasági igazgatói állásából. A kegyetlen tett egy megbeszélésnek indult, az elkövetők nem sejtették, hogy hangfelvétel készült az esetről.

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

Eddig nem került ki ennek leirata, de Vujity Tvrtko új könyvében olvasható, valamint az is kiderül, hogy Takács József özvegye is hallhatta a felvételt. "Akkor nekem is vége lett az életemnek. A mai napig, amikor elmegyek a bolt előtt, ahol Deme a gyilkosság után vizet vett, megátkozom. Ezt senki nem tudja megérteni, hogy milyen az, amikor nincs. Hogy vége. Elvette az életemet nekem is az a szemét, tönkretette a családot. A gyerekek évekig féltek utána. Iszonyú ez az egész" - idézi a Blikk az özvegy szavait. "A lövésig hallottam. Nem tudtam és nem is akartam tovább. Én voltam az, aki Jóskának tanácsolta, hogy vigyenek diktafont erre a megbeszélésre. Mondtam neki, hogy vegyenek fel mindent, mert Deme egy szemét, egy gonosz ember. A gyerekeim és az unokáim tartanak életben, azért élek, mert ők vannak, de azt egyszerűen sosem lehet elfogadni és megérteni, hogy Jóska nincs többé" - mondta megtörve a nő, aki engedélyt adott Tvrtkónak, hogy nyilvánosságra hozza a leiratot. Kiderül, hogy Takács József és Deme Gábor megbeszáláse feszült hangulatban zajlott, a lövés előtt közvetlenül azon egyezkednek, hogy a volt gazdasági igazgató vigyen be egy dobozt másnap, amibe belepakolhatja a cuccait. Ezután a lövés hallatszik és az, ahogy a másik áldozat könyörög az életéért.

Deme: Hát én mondtam, hogy holnap jönnék akkor egy doboz.
Takács: Hát akkor el tudod hozni...
Lövés dördül, test zuhan.
Papp: Ne lőj le, Tamás, légy szíves!
Kun: Fordulj meg!
Papp: Légy szíves!
Kun: Nem lőlek.
Papp: Nem akarok most így meghalni előtted!
Kun: Nem lőlek le, a k**va anyádat, elmondom, mit kell csinálni!
Papp: Értettem.
Kun: Akkor már rég lelőhettelek volna.
Papp: Nincs nálam az irodakulcs, minden a Takácsnál volt.
Kun: Vedd el őtőle.
Papp: Nem tudom, hogy hol van!
Kun: Vedd el!
Papp: Keresem, Tamás, esküszöm, hogy keresem. Keresem...
Kun: Hozd ide a táskáját! Az ő táskáját hozd!
Ezután két lövés dördült, ami Papp László halálát jelentette.