Mivel az emberek ingerküszöbe egyre magasabb, a nagyobb tévétársaságoknak merész ötletekkel kell előrukkolniuk a magasabb nézettségért. Akadt itt társkereső show, családi dráma, sőt olyan túlélőműsor is, amelyben plázacicák küzdöttek egymással. Némelyikük többmilliós nézettséget hozott, hiszen a téma mellett olyan embereket is sikerült találni, akik komolyan vették a feladatot. Nézd meg, hogyan szórakoznak a tengerentúlon. 

19 Kids and Counting/2008–2015 

A keresztény értékek zászlóvivőjeként számon tartott ultrakonzervatív, 20 gyerekes Duggar család valóságshow-ja évekig hatalmas népszerűségnek örvendett az Egyesült Államokban. A család Arkansas államban élt egy nagy házban, és a Bibliában foglalt életmód követését, ennek részeként pedig például a házasság előtti nemi élettől való tartózkodást hirdette. Tavaly májusban azonban hatalmas botrány robbant ki az egyik gyermekkel kapcsolatban: a 27 éves Josh beismerte, hogy 12 évvel korábban többször fogdosta, molesztálta négy húgát és a bébiszitterüket. A lelepleződés után a férfi közleményt adott ki, amelyben elnézést kért, amiért „elfogadhatatlanul” viselkedett, valamint az áldozatok és Jézus Krisztus megbocsátását kérte. 

Tommy Lee goes to College/2005 

Tommy Lee amerikai zenész, az egykori Mötley Crüe rockegyüttes alapító tagja, dobosa. Az NBC 2005-ben készítette a műsort, amely arról szólt, hogy a zenész főiskolára megy. A show mindössze hat epizódot élt még, pedig a nézettségi adatok alapján imádták a tévénézők. Lee összeköltözött pár fiatallal, majd mint minden egyetemista, élte a dolgos hétköznapokat. Azóta a sztár élete gyökeresen megváltozott: 2008-ban a Mötley Crüe kiadta utolsó stúdióalbumát, a Saints of Los Angeles-t, 2015-ben pedig egy búcsúturné után a zenekar visszavonult. 

I Wanna Marry „Harry”/2014 

Íme, a Nagy Ő című műsor egyik „legbetegebb” formátuma. A show-ban 12 nő küzdött egy férfi kegyeiért, akiről azt hitték, hogy maga Harry herceg. A legfurcsább az egészben, hogy a hölgyek sokáig tényleg azt hitték, hogy a brit királyi család egyik tagjáért küzdenek. Az igazság viszont az, hogy egy igen meggyőző hasonmás próbálta elnyeri a lányok kegyeit. Bár a drámában és izgalomban gazdag valóságshow azonnal meggyőzte a nézőket, kíváncsiak lennénk, hogy a valódi Harry herceg mit szólt a látottakhoz. 

Jersey Shore/2009–2012 

A New Jersey-ben felvett műsor 2009 végének, 2010 elejének nagy dobása volt az Egyesült Államokban. A második szezont az északi tél miatt Miamiban, a harmadikat ismét New Jersey-ben, a negyedik évadot pedig Olaszországban vették fel. Ezután még két évad következett. A műsorban nyolc olasz felmenőkkel rendelkező amerikai fiatal nyári kalandjait követhettük végig. A csapat tagjai egy New Jersey-i tengerparti lakásba költöztek be úgy, hogy előtte még sohasem találkoztak egymással. A szállás azonban nem volt ingyen, a srácoknak magukat kellett eltartaniuk ahhoz, hogy fizetni tudják a bérleti díjat, ezért egy pólóboltban vállaltak munkát. 

Japán medve/2014 

A listáról nem maradhatnak le a japánok, akik egyszerűen imádnak minél bizarrabb műsorokat készíteni. Ennek a show-nak például az volt a lényege, hogy egy medve egy kockába zárt nőt dobál, próbál hozzá bejutni, miközben az kamerázgat és sikít. Igen. Ennyi volt a műsor. 

 

Íme, a valóságshow-k legnagyobb botrányai – ettől te is kiakadsz! (+18)
A meztelenkedést és a pikánsabb jeleneteket talán még érdeklődve figyelik az emberek, a verekedést és a trágárságot azonban már nehezen veszi be a gyomruk. Nézzük, melyek voltak a legdurvább adások.