Október 25-én kedden érkezett a hír, hogy Bara Margit, Kossuth-díjas színésznő hosszú betegség után elhunyt. Élete tele volt megaláztatással, mellőzöttséggel. Pályáját egy durva pletyka törte ketté.

Az 1960-as években azt pletykálták Ónody Györgyről, az akkori legnagyobb venedéglátó vállalat vezetőjéről, hogy orgiákat rendez, amiknek több ismert magyar színésznő is a résztvevője. Egy idő után azonban már csak arról szóltak a lejáratókampány téves hírei, hogy Bara Margit az állandó vendég ezeken a szexpartikon - írja a Bors.
 

Darvas Iván és Bara Margit a Bakaruhában című, 1957-es filmbenForrás: AFP

Még ma sem tudja senki, hogy ki és miért terjesztette ezeket a híreket, de a botrány tönkretette Bara Margitot és karrierjét is: kitették a Nemzetiből. A színésznő 2002-ben, a Magyar Nemzetnek adott interjújában így nyilatkozott:
"Én még évekig vegetáltam a pályán, vártam, hogy valaki segít. De be kellett látnom, hogy nem megy. Annyira meg lettem félemlítve, s vagyok a mai napig, hogy ebben a lelkiállapotban nem lehetett játszani. Ha nem lett volna mellettem a férjem (Gyarmati Dezső olimpiai bajnok vízilabdázó - a szerk.), már biztosan nem élnék. Ennél kevesebb miatt is megölik magukat az emberek."

Bara Margitnak egy lánya született, unokája Szilágyi Liliána úszó, aki ezüst érmet szerzett a riói olimpián.