Gyilkosságért elítélték azt a brit bankárt, aki két évvel ezelőtt hidegvérrel ölt meg két nőt.

A 31 éves Rurik Jutting, a Bank of America-Merrill Lynch helyi fiókjában dolgozott az esetek idején. A két nőt azért hívta fel lakására, hogy fizetésért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtsanak, ám élve már nem kerültek ki onnan.

A véres késForrás: AFP/Anthony Wallace

A férfi története bejárja a világot, legfőképpen a brutalitás miatt, amit a két nővel szemben tanusított: telefonjával videóra rögzítette, ahogy egyik áldozatát megkínozta a fürdőszobában, majd elvágta a torkát, a holttestet pedig az erkélyre helyezte egy zsákban.

Rurik Jutting a rabszállító autóbanForrás: AFP/Philippe Lopez

Néhány nappal később invitálta fel magához a másik hölgyet, akivel hasonlóképp végzett, majd ezt követően magára hívta a rendőrséget. A nyomozók megtalálták a 26 éves nő nappaliban heverő holttestét, ám a másik 23 éves áldozatot csak 8 órával később fedezték fel az erkélyen.

Egy lány a két meggyilkolt prostituált képét mutatja a Rurik Jutting elleni tüntetésenForrás: AFP/Anthony Wallace

Jutting ügye még nincs lezárva, de több mint valószínű, hogy életfogytig tartó börtönbüntetés vár rá. A férfi nem ismerte el a szándékos emberölést. Arra hivatkozott, hogy drog, alkohol, valamint szexuális problémákkal küzd, melyek miatt nem kiszámítható.- tudta meg a Daily Mail.