Montreálban engedték utolsó útjára Leonard Cohent, a híres énekes-dalszövegírót.

A búcsúztatáson nem volt nagy tömeg, csak a szűk család és néhány közeli barát vett részt. A hírt Adam Cohen tette közzé saját, illetve édesapja közösségi oldalán. A ceremónia menete teljes mértékig a zenész elképzelései szerint zajlott. Legfontosabb kérése az volt, hogy szülei, nagyszülei, és dédszülei mellé kerüljön eltemetésre.

Leonard Cohen - Live At The Isle Of Wight 1970Forrás: Origo

Adam a Facebook-on közzétett posztjában hosszasan ír édesapjáról, külön kiemeli az énekes egyedülálló személyiségét, eleganciáját, vakmerőségét és kiemelkedő munkáját is.

„Köszönöm a kényelmet, amit kaptam tőle, a tudást, melyet átadott nekem, a rengeteg beszélgetést, a káprázatos szellemiségét és humorát. Köszönöm, hogy megszerettette velem a zenét, hogy ösztönzött a saját karrier elindítására és azt is, hogy vele együtt zenélhettem."

A közösségi oldalon több mint 270 ezer együttérző ember kattintott a posztra, és több tízezer megosztással is kifejezték együttérzésüket, egyetértésüket a rajongók. Adam az utolsó soraiban megköszönte a rajongók kedves üzeneteit és az édesapjával szemben tanusított szeretetüket is.