Nem kap egyhamar helyet az a gyermek, amelyiket szülei az idősek otthonában nyílt óvodába akarnak beíratni. Két és fél évre előre tele van minden hely! Az egyedülálló intézmény sikerére senki nem számított.

Nagyon előre kell gondolkoznia annak a szülőnek, aki Seattle-ben található Providence Mount St. Vincent nevű intézménybe szeretné járatni óvodás korú gyermekét. A hely ugyanis idősek otthonaként és óvodaként is üzemel egyszerre, és olyan felkapott lett, hogy nem tudnak elegendő helyet biztosítani. Két és fél éves a várólista!
 

Várólista van az idősek otthonában nyílt óvodábanForrás: Youtube

Az idősekre és a gyerekekre egyaránt jó hatással van intézmény. Sok közös programjuk van, mint a mesélés, vagy éppen a zenélés, ami nagyon sokat segít az idős embereknek: jobb lesz a közérzetük, a memóriájuk. A gyerekeknek pedig a szociális érzékét fejleszti az együtt töltött idő. "Olyan helyet akartunk létrehozni, ahová élni jönnek az emberek, nem meghalni" - mondta az intézmény képviselője, Charlene Boyd. Az elmúlt évek, és a szinte végeláthatatlan várólista pedig azt bizonyítja, hogy ez maradéktalanul sikerült.