Czene Attila, a korábbi sportért felelős államtitkár is megszólalt az úszóbotrány kapcsán

Forrás: Magyar Szabadidősport Szövetség -
Czene Attila úszószövetség Gyárfás Tamás Hargitay András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tart a vita az úszók és a szövetség között. Hosszú Katinkáék a teljes vezetőség cseréjét akarják elérni, további követelések mellett, de a szövetség szerint tévúton járnak. Czene Attila Atlanta olimpiai bajnoka, a korábbi sportért felelős államtitkár is megszólalt az ügyben, elmondta kit szeretne az úszószövetség elnökének.

Hosszú Katinka lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, majd összeült úszótársaival és 7 pontban összefoglalták követeléseiket. Ebben már a teljes vezetőség cseréjét kérik amellett, hogy a többi között az elnök és a szövetségi kapitány jogkörének és feladatainak újraszabályozását indítványozták.

A korábbi sportért felelős államtitkár is beleszólt az úszóbotrányba Forrás: Magyar Szabadidősport Szövetség

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége

válaszul közleményt adott ki, miszerint az érintett versenyzők tévúton járnak, követeléseik megalapozatlanok.

Azt szeretnék, ha legalább a vb-ig csitulnának a fegyverek. Megszólalt az ügyben Czene Attila, Atlanta olimpiai bajnoka, a korábbi sportért felelős államtitkár is. Ő Hargitay Andrást javasolja elnöknek és helyette Sós Csaba jelenlegi szakmai alelnököt szövetségi kapitánynak. "Ez a megoldás duplán eredményre vezetne, mert nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy nem ő a legmegfelelőbb személy a szövetségi kapitányi poszt betöltésére, helyette az úszótársadalom szívesebben látná Sós Csabát, aki erre a tisztségre a legalkalmasabb" - mondta az egykori olimpikon.

Czene Attila hozzátette, szerinte ezzel a felállással Hosszú Katinka is elégedett lenne.

"Remélem, hogy András, akit szeretek és tisztelek, hű marad versenysportolói énjéhez és megmutatja, hogy őt is mire tanította Széchy Tamás" - árulta el a korábbi sportért felelős államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.