Gyárfás Tamás és a MÚSZ is perre fog menni valótlan információk terjesztése miatt.

Úgy látszik Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség harca egyre komolyabb méreteket ölt. Először Hosszú Katinka tette közzé a nyíltlevelét, mely nagy visszhangot kapott, később pedig már a sportolók is egymásnak ugrottak az igazságot keresve, most pedig a sportállamtitkárság szólt közbe, mert szeretnék, ha érdemi cselekedet történne az ügy kapcsán, így a jövőben bíróságon fog folytatódni a harc.

Gyárfás Tamás pert indít.Forrás: MTI/Marjai János

Gyárfás Tamás perelni fog Szabó József olimpiai bajnok úszóval szemben, mert Szabó azt nyilatkozta az egyik portálnak, hogy Gyárfás jutalékot kapott az utóbb megkötött szponzori szerződésekért.
Ezzel egy időben a MÚSZ peres ügyet indítványoz Németh Zsolt ellen, mert egy tévés interjújában azt állította, hogy a szövetség vásárlással gyűjt szavazatokat.

Gyárfás ezekkel kapcsolatban kijelentette: az olimpiai aranyérmes úszóval a nyilvánosság előtt nem kíván vitát folytatni, a bíróságon azonban kénytelen elégtételt kérni, hiszen "1993 óta soha, semmilyen formában nem vett fel jutalékot, fizetést, illetve költségtérítést a MÚSZ-tól, mint ahogy Szabó József többi, részben kegyeletsértő állításai is minden valóságalapot nélkülöznek" -idézte az MTI.