Ép ésszel fel sem foghatók azok az összegek, melyeket ezek a hírességek visznek haza egy-egy forgatás végeztével. Bár még a 30. életévüket sem töltötték be, máris olyan vagyonnal rendelkeznek, mely életük végéig kitart majd. Nézzük a világ leggazdagabb milliárdosait.

Jennifer Lawrence

A 26 éves Lawrence a legjobban fizetett hollywoodi színésznők listáján szerepel már évek óta. Az Oscar-díjas sztár évente közel 46 millió dollárt tesz zsebre, mellyel megelőzi a többi kollégáját. Ez közel 13 milliárd magyar forintnak felel meg. Persze ez az összeg csak a töredéke a fizetésének, hiszen még hozzá jönnek a különböző reklámkampányok és szereplések. A fiatal színésznő 2015-ben első helyen végzett a Forbes fizetési listáján, olyan sztárokat megelőzve, mint például Scarlett Johansson. Lawrence-nek eddigi legnagyobb gázsiját az Éhezők viadala harmadik része hozta, hiszen a film bevételéből is részesedett, emellett pedig a Dior arca is, ami szintén nem fizethet rosszul. 

Jennifer Lawrence közel 46 millió dollárt keres egy évbenForrás: AFP/Richard Goldschmidt

Ed Sheeran

Angol énekes, dalszövegíró. A suffolki Framlinghamben nevelkedett, majd 2008-ban Londonba költözött, hogy zenei karriert építsen. A terv bejött, hiszen a 25 éves fiú elképesztően gyorsan került a népszerűségi listák elejére. Sheeran ma már két Grammy-díj büszke tulajdonosa, emellett évente közel 35 millió dollárt, vagyis 10,15 milliárd forintot visz haza. A sztár ezzel idén is felkerült a Forbes leggazdagabb 30 év alatti hírességei közé. Idén ráadásul ő nyerte az Év legjobb dalának és a Legjobb Pop előadásnak járó díjakat is. A 2016-os évben ismét stúdióba vonult, jelenleg harmadik korongján dolgozik. 

Ed Sheeran ma már két Grammy-díj büszke tulajdonosaForrás: AFP/Kevork Djansezian

Neymar 

Neymar da Silva Santos Júnior jelenleg a Barcelona és a brazil válogatott támadója. A 24 éves labdarúgó tudja, mi számít igazán csúcsgázsinak: 2013-ban 35 millió euróért "vette meg" őt az FC Barcelona, méghozzá öt évre. Persze ez az összeg nem minden! Ő a Nike, a Red Bull, a Panasonic, a Konami és a Gilette arca, mely jócskán megnövelte a fiatal sportoló bankszámláját. 

Neymar is meglehetősen "vastag" bankszámlával rendelkezikForrás: AFP/Albert Llop

Rihanna 

A nyolcszoros Grammy-díjas barbadosi énekesnő 28 évesen mindent elért már, melyre egy előadóművész vágyik. Ebben az évben a legnagyobb magyar rajongók élőben is találkozhattak vele a Szigeten, ám nem pont úgy alakultak a dolgok, mint várták. Rihanna évente mintegy 75 millió dollárt tesz zsebre, mely körülbelül 22 milliárd forintnak felel meg. A sztár ezen kívül mással is meghódította a zenei piacot: az ANTI elnevezésű albumával megdöntötte Elvis Presley rekordját, ugyanis 21 olyan dala is lett, mellyel a toplista első helyéig jutott. Emellett a Dior, a Puma és a Samsung arca is volt már az elmúlt években. 

Rihanna még Elvis Presley rekordját is megdöntötte: 21 száma végzett a toplisták első helyénForrás: i-D Magazine

Taylor Swift

A Grammy-díjas country-pop énekesnő 26 évesen igazi világsztárnak számít. Bár a magánélete romokban hever, a karrierjére nem lehet panasza. 2016-ban közel 170 millió dollárt, azaz átszámítva több, mint 49 milliárd forintot keresett csak az énekléssel. Persze ez nem véletlen. Taylor évekkel ezelőtt még csak a fiatal tinédzserek mp3 lejátszóin volt hallható, ma már viszont a legnagyobb sztárokkal dolgozhat együtt, sőt legutóbbi albumából csak az első héten több mint egymillió példány fogyott el. 

Taylor Swift több, mint 49 milliárd forintot keresett csak az éneklésselForrás: AFP/Suzanne Cordeiro

Forrás: Az idei Forbes magazin összeállítása.

Elviselhetetlen sztárok, akiktől mindenki falra mászik
Számos hollywoodi hírességről terjednek olyan történetek, amelyek felfedik valódi énjüket. A következő összeállításunkban olyan ismert embereket vettünk górcső alá, akik már többször is csináltak botrányt egy-egy forgatás alatt.