Még mindig zajlik a körúti robbantó néven elhíresült P. László ügye, aki állítólag már nincs egyedül a börtönben: egy kétszemélyes zárkában van, és egy cellatársat is kapott. 

P. László ügyvédje nem unatkozik: többezer oldalnyi hivatalos irat született az állítólagos robbantó ügyében. A férfi szerint az ügyészségen a sor, hogy bizonyítsák P. László bűnösségét, és szerinte semmi szükség szigorúbb intézkedésekre sem.

Videófelvétel a Teréz körúti robbantórólForrás: Központi Nyomozó Főügyészség

 "Természetesen megfellebbeztük az előzetes meghosszabbításáról szóló határozatot, mert szerintünk semmi szükség a legszigorúbb intézkedésre vele szemben. Mint védője rendszeresen beszélek Lászlóval, aki nem azért hallgat, mert titkol valamit, hanem mert nincs mit mondania a robbantásról. Velem teljesen kommunikatív, részletesen átbeszéljük az éppen aktuális intéznivalókat vele kapcsolatban, szóval nem arról van szó, hogy senkivel nem beszél, csupán a robbantással kapcsolatok kérdésekre nem tud válaszolni" - mondta az ügyvéd a Blikknek.

A lap azt is tudni véli, hogy az állítólagos robbantó már egy ideje társat kapott a börtönben, akivel jól kijönnek. Ez valószínűleg nagy segítség P. Lászlónak, egyedül ugyanis sokkal nehezebb kibíri az ottlétet.

Korábban már P. László édesapja is nyilatkozott a lapnak. Akkor az apa azt mesélte, nem volt kifejezetten gördülékeny a beszélgetésük, amikor meglátogatta Lászót az előzetesben. "Igazság szerint nem nagyon tudtunk mit mondani egymásnak, Laci nem megtört, hanem értetlen" – mondta akkor az apa.