Csoda, hogy Nick Yarris még él: a férfi 22 évig volt a halálsoron, minden nap arra várva, mikor jön el az ő ideje. Végül kiderült, ártatlan, ám a börtönben töltött évek komoly nyomokat hagytak benne. 

Az 55 éves Nick Yarris 22 éven át volt börtönben, és bent komoly beteg lett: megfertőzték hepatitisszel. A férfit tévesen gyanúsították azzal, hogy 1982-ben, szülőhazájában, Pennsylvániában megerőszakolt és megölt egy nőt. 8057 napot töltött rácsok mögött, mígnem 2003-ban, egy DNS teszt eredménye miatt felmentették. 

 

Nick Yarris 22 évig ült ártatlanul börtönbenForrás: facebook.com/pg/NicholasYarris

A betegséget még a börtönben diagnosztizálták nála, ám ő kijelentette, esze ágában sincs meghalni. Elhatároztam, nem így akarok meghalni- vallotta nemrég egy vele készült interjúban a férfi, aki könnyek között beszélt a történtekről. Elmondta, anno a betegsége miatt csinálták meg azt a bizonyos DNS tesztet, ami bizonyította az ártatlanságát. 

A négygyermekes apa könyvet írt a történtekről, és hamarosan dokumentumfilm is készül róla. Yarrisnak van miről mesélnie: a 22 év alatt a börtönben találkozott sorozatgyilkoskkal, pszihopatákkal, kannibálokkal, sokszor megkínozták, és tanúja volt gyilkosságoknak is.