Nico Rosberg kemény munkával megszerezte első világbajnoki címét, de nem tartotta meg az érdemet kizárólag magának. Szerinte egykori csapattársának, vagyis Michael Schumachernek is volt szerepe abban, hogy eddig jutott.

Michael Schumachernek is ajánlotta bajnoki sikerét Nico Rosberg, aki Forma-1-es pályafutása során most először lett világbajnok. 2009-ben lett Schumi csapattársa, ami eleinte nem jelentett számára sok jót. Háttérbe szorult a médiában és az istállóban is a hétszeres világbajnok pilóta mellett, de aztán elkezdett bizonyítani, és most már egészen másként látja az akkori helyzetet. Szerinte Schumachernek nagy szerepe játszott abban, hogy csúcsra jutott.

A Forma-1 új világbajnoka, Nico RosbergForrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Azt kívánom, hogy Michael is értesüljön arról, megnyertem a bajnoki címet! Szép lenne. Ebben a sikerben neki is szerepe van, mert három éven át gürcölt ezért a csapatért, és nagyban hozzájárult az alapok felépítéséhez. Rendkívül érdekes volt számomra mellette versenyezni. Jó pár dolgot eltanultam tőle, és mégiscsak minden idők legsikeresebb Forma–1-es versenyzőjéről beszélünk. Nagyszerű élmény volt" - mondta Rosberg, aki emellett mindenkinek köszönetet mondott, aki segítette a pályafutását.