A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Rendelőintézetének 9. emeleti mosdójában, a koraszülött osztálytól nem messze találtak rá egy több napos holttestre...

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Rendelőintézetének 9. emeleti mosdójában találtak rá a tetemre. Elképesztő, hogy a kórház mellékhelyiségében napokig senkinek nem szúrt szemet a holttest, a takarítószemélyzetnek sem, akik ezek szerint már egy ideje nem jártak abban a női mosdóban, egy olyan mosdóban, ahova legtöbbször újszülöttekhez és kismamákhoz érkező látogatók járnak. 

Több nap után találták meg a holttestet egy kórház mosdójábanForrás: Dreamstime

 A szabályzat szerint napi egyszer minimum kötelező lenne a takarítás. A kórházi dolgozók szerint egy hajléktalan lett öngyilkos, míg a hivatalos információk szerint az egyik látogatót érte természetes úton a halál a mellékhelyiségben. A szakemberek szerint aggodalomra ad okot, hogy a kórház biztonsági és higiénés rendszere ilyen hibáknak enged teret. „El sem tudom képzelni, hogy ez hogyan fordulhatott elő. Minden intézmény működési rendjében szabályozzák a higiénés tevékenységet. Ha egy benzinkúton óránként kell a vécét takarítani, akkor milyen előírások vonatkoznak egy kórházra? Legritkább esetben is napi egyszer, de ennél sűrűbben is kötelező a takarítás." - nyilatkozta dr. Ócsai Lajos járványügyi szakember aBlikknek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elárulta, hogy mivel a haláleset nem minősült rendkívülinek, ezért nem folytatnak eljárást az ügyben.