A fél világ kiakadt, amikor Károly herceg elvette az egykor férjes asszony Kamillát, és az is sokakat bosszant, hogy Harry herceg mostani kedvese, Meghan Markle is bizony feleség volt egykor. Ám van ennél sokkal kínosabb "kékvérű-botrány" napjainkban, aminek a főhőse történetesen a spanyol hercegnő. 

Még mindig nincs tisztázva, mi lesz Krisztina spanyol hercegnővel és férjével, az egykori olimpikonnal. A botrány még 2011-ben robbant ki, azóta csak Noós-ügyként emlegetik. A hatóságok a hercegnő férjét, az egykori kézilabdás olimpikon Inaki Urdangarint akkor azzal gyanusították, hogy a Nóos nevű nonprofit alapítvány elnökeként nem kevés közpézt sikkasztott el hosszú éveken át. A per elsőrendű vádlottja az egykori olimpikon, akire anno az ügyészség 19 és fél éves börtönt és 3,5 millió eurós pénzbüntetést kért.

Krisztina hercegnő és férjeForrás: AFP/Jaime Reina

Krisztina hercegnő is érintett a dologban: az asszonyt a lapok szerint azzal vádolják, hogy segítette a férfit az adócsalásban, és akár komoly börtönbüntetésre is számíthat. Az ügyet idén feburár elején kezdték tárgyalni, és rengeteg tanút hallgattak meg. 

A spanyol uralkodó, Fülöp nem hagyhatta, hogy a család hírnevét ennyire beszennyezzék, így 2015-ben megfosztotta nővérét és sógorát a Palma de Mallorca hercegnője és hercege címtől, ezen kívül már nem kapnak állami apanázst sem. Kizárta őket a dinasztiából is, ám Krisztinától a hercegnői címét nem veheti el, mivel születési jogán ezt a rangot örökké viselheti.