9 napra hagyta magára két gyermekét egy fiatal nő, ám mire hazatért, szörnyű tragédia fogadta. 

Az ukrán származású édesanya, Vladislava Podchapko bezárta a közel 3 éves lányát és az 1 éves fiát a lakásba, majd eltűnt 9 napra. Daniil és Anna ez idő alatt teljesen egyedül voltak, míg a 20 éves nő a párjával szórakozott.

Étel nélkül hagyta a lakásban a gyerekeket, így sajnos nem meglepő, hogy az 1 éves kisfiú életét vesztette otthonukban, míg nővére eszméletlen állapotban feküdt, mikor az anya hazatért a pasijával töltött 9 nap után. - írta meg a Mirror

A szomszédok állítása szerint hallani is lehett a gyerekek sírását, de meg sem fordult senki fejében, hogy ilyesmiről lenne szó, hiszen eddig rendesen gondoskodott a két kicsiről, akik időnként máskor is sírtak. 

Vladislava Podchapko, a nő, aki bezárta a lakásba két gyermekét 9 napraForrás: facebook/Владислава Подчапко

A kis Annát kórházba szállították, ahol azonnal megkezdték a gyermek intravénás táplálását, mert elképesztően le volt gyengülve. A kisfiú holttestét boncolásra küldték, amely megállapította, hogy az éhezés okozta az 1 éves gyermek halálát. 

Az anyát, Vladislava Podchapkót őrizetbe vették, és előreláthatólag 8 év börtönt fog kapni gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. A szembesítés során a nő csak ennyivel kommentelte az eseményeket: "Nem tudtam, hogy a gyerekek meg tudnak halni"