Lassan egy évtizede, hogy Madeleine McCann eltűnt a családi apartmanból Portugáliában, ám a hatóságok még mindig keresik a kislányt. Nemrég újabb dolgok derültek ki az üggyel kapcsolatban. 

Madeleine McCann 2007 májusában tűnt el a lakásukból, és azóta rengeteg verzió látott napvilágot arról, hogy mi történhetett a kislánnyal. Valószínűleg már nincs sok remény arra, hogy a most 13 éves kislány élve előkerül, ám nyomok mindig akadnak az eltűnésével kapcsolatban.

Madeleine McCannForrás: Origo

Pár hete derült ki, hogy a Scotland Yard komolyabb összeget kapott arra, hogy tovább foglalkozzanak a kis Madeleine ügyével. A nyomozók szerint a kislányt emberrablók szakították el szüleitől 2007-ben. Egy európai emberkereskedő banda állhat a háttérben, akik fotókat is készítettek a kislányról az eltűnése előtt.

Ezt az elméletet támasztja alá az a levél is, amit a pedofil Raymond Hewlett azelőtt írt, hogy meghalt volna rákban. A férfi is a gyanúsítottak között volt, ugyanis többször ült már börtönben kiskorú megrontásáért, de sosem sikerült bizonyítani, hogy ő a felelős Madeleine eltűnéséért. 

A férfi a fiának írta a levelet, amiben az állt, hogy Maddie-t olyan embereknek adták el, akiknek hatalmas vagyonuk van, de nem lehet saját gyerekük.  

Hewlett azt is leírta, hogy nincsen köze a gyerek elrablásához, egy portugál cigány barátja vallotta be neki, hogy ő vitte el a kislányt egy banda megbízásából.