"Biztos, hogy nem tiszta az elméje" - ezt ügyvédje mondta arról a román orvosról, aki augusztusban meggyilkolt egy nyíregyházi nőt. Dan S. nem hagyhatja el a börtönt, de úgy tűnik megbomlott az elméje a cellában.

Nem hagyhatja el a börtönt a romániai Dan S., aki augusztus végén egy nyíregyházi család életét változtatta pokollá. Meggyilkolta a feleséget, az apát is meglőtte, de ő túlélte a sérüléseket, azonban még hosszú felépülés vár rá. Az orvos ugyan elmenekült, de Romániában sikerült letartóztatni. Viselkedése nagyban megváltozott, mióta a cellában van, legutóbbi előzetes tárgyalásán csupán a cellatársait szidta. Ügyvédje szerint biztosan megbomlott az elméje.

Megborult az elméje a gyilkos román orvosnak - Képünk illusztrációForrás: AFP/Mehdi Fedouach

"Nagyon furcsa volt a viselkedése, vélhetően egyre komolyabb mentális gondjai vannak, bizonyos, hogy nem tiszta az elméje. Bármit is kérdeztek tőle a tárgyaláson, nem volt hajlandó felelni, csupán a cellatársairól mesélt, azt taglalta, hogy mennyire nem tud velük szót érteni" - mondta a Blikknek Lucian Negrutiu, a férfi ügyvédje. Az előzetes tárgyalása lezárult, biztos, hogy a karácsonyt is a börtönben tölti a román orvos. Ügyvédje az elmeorvos szakértői vizsgálatot sürgetné. "Az ítéletet megfellebbeztük, és szeretnénk, ha elmeorvos szakértő vizsgálná meg" - mondta Lucian Negrutiu.