Az 52 éves Zsuzsannáért egy hiheteten indok miatt nem mentek ki a betegszállítók. Az asszony egy gerincműtét után mozgássérült lett, nemrég pedig egy otthoni balesetben több helyen is eltört a lába, csak feküni tud, kórházba is csak segítséggel lehet szállítani.

A sokkoló történetről nemrég a Bors számolt be: a körzeti orvos reggel kihívta a betegszállítókat, mert gipszet kellett cserélni a nő lábán. Ketten jöttek érte, ám az egyik betegszállítónak gondjai akadtak a nő súlyával. Zsuzsa körülbelül kilencven kiló, de nem gondolom, hogy ez megoldhatatlan feladatot jelentene.

Súlya miatt nem vitték el a nőt a betegszállítók (képünk illusztráció)Forrás: Thinkstock

 

Ennek ellenére kicsúszott az őt cipelő egyik mentős kezéből, de mi nem csináltunk ebből problémát" – mesélte a lapnak a nő édesanyja, Éva. Zsuzsát végül bevitték a kórházba, és már délre lecserélték a gipszét, így a nővérek hívták a betegszállítókat.

"Kitolták a folyosóra, ahol egy ágyon várta, hogy hazavigyék. Délután ötkor azonban még nem volt sehol, így hívtam a diszpécsert. Azon, amit mondott, nagyon megdöbbentem. Közölte, hogy a délelőttös munkatársuk megtagadta a cipelését, mondván: nem fog belerokkanni pár száz forintért abba, hogy az én túlsúlyos lányomat a negyedikre felcipeli – mondta az édesanyja, hozzátéve, hogy a lányáék a második emeleten laknak.

Elvileg a beteg szállítására a hívás utáni 6 órán belül sort kell keríteni, a nőnek azt mondták, az estére beosztott kolléga majd hazaviszi. Az asszony késő este érhetett haza, a család pedig panaszlevelet írt a betegszállító cégnek.