Harminchárman haltak meg alkoholmérgezésben Szibériában

Forrás: MTI/EPA/Filip Singer -
alkoholmérgezés halál Szibéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összesen 33 halálos áldozattal járt a Szibériában történt tömeges alkoholmérgezés. Ráadásul további 21 ember még kórházi ápolásra szorul.

Tömeges alkoholmérgezés történt Szibériában, miután többen is fogyasztottak egy alkoholtartalmú kozmetikai készítményből. Hétfőre már a halálos áldozatok száma is megnőtt, összesen 33 ember hunyt el alkoholmérgezés miatt. Remélhetőleg ez a szám már nem emelkedik, de van ok a félelemre, ugyanis további 21 ember fekszik még kórházban, kezelés alatt.

Rengetegen haltak meg Szibáriában alkoholmérgezés miatt - Képünk illusztráció Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

Az áldozatok egy úgynevezett Bojarisnyik (galagonya) elnevezésű kozmetikai termékből fogyasztottak, amit azóta be is vizsgáltak. Kiderült, hogy a szer metilalkoholt és fagyálló folyadékot is tartalmazott. A termék forgalmazóit a halálozások és mérgezések miatt letartóztatták. A szert több mint 100 helyen forgalmazták, de már 500 litert lefoglaltak a hatóságok a készítményből - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.