Nagyon ideges volt, izzadt és remegett a nő a reptéri ellenőrzésen, ezért egyből sejtették a pénzügyőrök, hogy kábítószert nyelhetett le. A CT-vizsgálat során igazolást is nyert ez a gyanú: 76 kapszula lapult a nő gyomrában.

Több mint 10 millió forintot nyelt le a venezuelai nő, legalábbis ekkora értéke van annak a kokainmennyiségnek, ami a gyomrában lapult. Így próbált bejutni Magyarországra, de a NAV pénzügyőreinek gyanús lett a viselkedése, ezért a Zürichen keresztül Sao Paulóból érkező venezuelai állampolgárságú nőt feltartóztatták.

Kokainnal a gyomrában akart bejutni egy nő MagyarországraForrás: Thinkstock

A hatósági közlemény szerint a nő a zöld folyosón át akart belépni, ahol azok jönnek az országba, akiknek nincs elvámolni valója. A reptéri ellenőrzés során azonban feltűnt az alkalmazottaknak, hogy a nő rendkívül ideges, izzad és remeg: ez egyből gyanút keltett. A pénzügyőrök azt feltételezték, hogy kábítószer lehet a gyomrában, ami a CT-vizsgálat után be is bizonyosodott. A lenyelt 76 kapszulában 673 gramm kokain volt, aminek értéke mintegy 13 millió forint. A 26 éves nő ellen feljelentést tettek kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - írja a Bors.