Százezreknek kell kiköltözniük otthonukból a Nock-Ten tájfun miatt

Forrás: AFP/Sam Yeh -
Fülöp-szigetek tájfun
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több százezer embernek kell elhagynia otthonát a Fülöp-szigetek keleti részén egy tájfun miatt, amely várhatóan karácsony első napján érkezik oda.

A Nock-Ten nevű trópusi viharban a szél erőssége el fogja érni a 220 kilométert is óránként, amikor lecsap a Manilától 360 kilométerrel keletre lévő Cantanduanes szigetre - közölte az amerikai hurrikán-előrejelző központ. A szigeten mintegy 250 ezer ember él. A tájfun hétfőn már az ország fő szigetén, Luzonon fog járni.

Képük illusztráció Forrás: AFP/Sam Yeh


Cantanduanes szigete a Bicol régió része, ahol körülbelül 5,5 millió ember él. A tájfunok általában ezt a régiót érik el először a szigetországban. A katasztrófavédelem szerint Bicolban 400 ezer embert kellene kimenekíteni otthonából, de ehhez nincs elég szükségszállás, ezért arra kérik a veszélyben lévőket, hogy aki teheti ideiglenesen költözzön távol lakó rokonához, barátjához.
Tudósok szerint az utóbbi években a klímaváltozás miatt a trópusi viharok hevesebbek mint korábban voltak.

2013-ban a Haiyan szupertájfun 7350 ember halálát okozta a Fülöp-szigeteken.

Eddig ismeretlen, amazóniai indián törzset fotóztak http://www.life.hu/news/20161224-ismeretlen-amazoniai-indian-torzset-fotoztak-a-brazil-oserdo-felett.htmlA képeket Ricardo Stuckert, a National Geographic fotósa készítette egy helikopterről. Az indián törzs teljesen elzárva él a brazil őserdő mélyén, és eddig sosem találkoztak más civilizációk tagjaival, helikoptert sem láttak soha. Az egyik harcos nyilakat lőtt a gép felé. NewsOrigoÓriási kártérítést fizet az IKEA a halált okozó komód miatthttp://www.life.hu/news/20161223-3-halott-gyerek-miatt-fizet-karteritest-az-ikea.htmlElképesztő összeget fizet az IKEA kártérítésként a komódok miatt, amik három kisgyerek életét oltották ki. News--101 éves pedofil férfi került börtönbehttp://www.life.hu/news/20161223-leultettek-a-101-eves-pedofil-nyugdijast.htmlBörtönbe került az az idős férfi, aki évtizedekkel ezelőtt molesztált gyerekeket. News--Meghalt Sztálin unokája, Jevgenyij Dzsugasvilihttp://www.life.hu/news/20161223-elhunyt-sztalin-unokaja-jevgenyij-dzsugasvili.html80 éves korában érte utol a halál Sztálin unokáját, Jevgenyij Dzsugasvilit. Az idős ember holttestére az utcán találtak rá. NewsOrigo118 emberrel a fedélzetén eltérítettek egy repülőgépethttp://www.life.hu/news/20161223-libiai-belfoldi-legi-jarat-veszelyben-van-miutan-118-emberrel-elteritettek.html118 emberrel a fedélzetén Máltára térítettek pénteken egy járatot. Az elkövetők a gép felrobbantásával fenyegetőznek. NewsOrigoVéletlenül került szabadlábra egy rabhttp://www.life.hu/news/20161223-baki-miatt-kerult-szabadlabra-egy-rab.htmlHihetetlen, de megtörténhet: véletlenül helyeztek szabadlábra egy rabot, és évekig rá sem jöttek a bakira. News--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.