Megdöbbentő őszinteséggel vallott függőségeiről, illetve az életének egyéb más hibáiról is Carrie Fischer.

Carrie egy viszonylag híres, zenész családba született de egyáltalán nem szerette a hírnevet. Édesapja és édesanyja is énekesek voltak, ám az apuka nem sokkal Carrie születése után eltűnt a színről egy másik nő, Elizabeth Taylor kedvéért. 

Kislányként, 13 évesen már tudta, mit jelent füvet szívni, 21 éves korára már az LSD sem volt számára idegen; 24 évesen pedig bipoláris zavart is diagnosztizáltak nála. Egyszer annyira túladagolta magát, hogy életveszélybe került, ezért 1985-ben vállalta az elvonót, melyen 30 napig vett  részt Los Angelesben.

Carrie Fisher vallott az élete nehézségeirőlForrás: REUTERS/© Paul Hackett / Reuters

"Nagyjából 4-5 alkalommal kezdtem újra a rehabot. 23 évesen mentem el az elsőre, de a teljes, 12 lépcsős programot csak 28 éves koromban tudtam befejezni, ami nagyon nem jó. A legrosszabb az volt, ahogy látod a szeretteid arcán a kétségbeesést és a fájdalmat, ahogy rád néznek. Vajon hány 8 éves kislány látogatja meg rendszeresen az édesanyját az elvonón? - írta meg a PeopleMagazin.

A magánéletben sem voltak sikerei, szakítást szakítás követett, de bevallotta: Harrison Forddal is igen közeli kapcsolatban voltak. "Nagyon szenvedélyes volt. Han és Leia voltunk hétközben, míg hétvégén Carrie és Harrison". Részletesen erről az "Egy Hercegnő Naplója" című könyvében írt.

Carrie Fisher és Harrison Ford A Birodalom visszavág című filmbenForrás: InterCom

Egy korábbi, CNN-nek adott interjújában azt is bevallotta, azért kezdett el drogozni, mert az édesapjához akart hasonlítani, aki hasonló gondokkal küzdött. A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér forgatása alatt is rendszeresen kokainozott. 

"Nem a drogokkal van problémám, inkább azzal, hogy ne használjam őket"

A Star Wars után is kapott még kisebb nagyobb filmes szerepeket, de valójában írói mivoltában tudott jobban kibontakozni. Több önéletrajzi könyvet is írt, melyben a drogfüggőség témáját taglalta, sőt még forgatókönyvet is írt, de az soha nem az ő neve alatt került ki a nagyvilág elé. Például az Apáca Show és a Nászok ásza című film elkészülésében is szerepet játszott Carrie. 

A színésznő december 27-én, szívelégtelenségben hunyt el