Megszólalt az isztambuli merénylet egyik túlélője: szerinte több a halálos áldozat

Forrás: MTI/AP/IHA/ -
túlélő Isztambul merénylet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilveszter éjjelén véres támadás történt Isztambul egyik népszerű szórakozóhelyén. A támadó berontott a helyszínre, és megkezdte a mészárlást. Fegyverrel tüzelt az ünneplő tömegbe. Legalább 39-en meghaltak a támadásban, de Sefa Boydas túlélő szerint több lehet a halálos áldozat, ugyanis az emberek egymáson átgázolva menekültek.

Vaktában tüzelt a tömegre az isztambuli támadó, aki a Boszporusz európai partján található Reina klubban hajtotta végre véres merényletét. Az újévet ünneplő tömegben hamar pánikhelyzet alakult ki, egy szemtanú szerint az emberek egymáson átgázolva menekültek. Legalább 39 halálos áldozata van a merényletnek.

Megszólalt az isztambuli merénylet egyik túlélője Forrás: MTI/AP/IHA/

Sefa Boydas török labdarúgó szintén a helyszínen volt a támadás idején, szinte a megérkezésük után történt a támadás. Megdöbbentő beszámolója szerint az emberek egymáson áttaposva menekültek. "Alig érkeztünk meg a helyszínre, már hallottuk a lövéseket. Az ajtónál ömlött a füst, szinte semmit nem lehetett látni. Rengeteg lány elájult a dörrenéseket hallva.

Azt mondták a hatóságok, hogy 30-40 lehet a halálos áldozatok száma, de szerintem jóval több.

Az emberek ugyanis egymáson átgázolva menekültek. A barátnőmön magassarkú volt, én felemeltem és a hátamon menekítettem ki" - idézi a BBC a focista szavait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.