Szilveszter éjjelén véres támadás történt Isztambul egyik népszerű szórakozóhelyén. A támadó berontott a helyszínre, és megkezdte a mészárlást. Fegyverrel tüzelt az ünneplő tömegbe. Legalább 39-en meghaltak a támadásban, de Sefa Boydas túlélő szerint több lehet a halálos áldozat, ugyanis az emberek egymáson átgázolva menekültek.

Vaktában tüzelt a tömegre az isztambuli támadó, aki a Boszporusz európai partján található Reina klubban hajtotta végre véres merényletét. Az újévet ünneplő tömegben hamar pánikhelyzet alakult ki, egy szemtanú szerint az emberek egymáson átgázolva menekültek. Legalább 39 halálos áldozata van a merényletnek

Megszólalt az isztambuli merénylet egyik túlélőjeForrás: MTI/AP/IHA/

Sefa Boydas török labdarúgó szintén a helyszínen volt a támadás idején, szinte a megérkezésük után történt a támadás. Megdöbbentő beszámolója szerint az emberek egymáson áttaposva menekültek. "Alig érkeztünk meg a helyszínre, már hallottuk a lövéseket. Az ajtónál ömlött a füst, szinte semmit nem lehetett látni. Rengeteg lány elájult a dörrenéseket hallva. Azt mondták a hatóságok, hogy 30-40 lehet a halálos áldozatok száma, de szerintem jóval több. Az emberek ugyanis egymáson átgázolva menekültek. A barátnőmön magassarkú volt, én felemeltem és a hátamon menekítettem ki" - idézi a BBC a focista szavait.