50 éves korára egy nőt – főképp egy színésznőt – már középkorúnak titulálnak, azt sejtetve, hogy nem biztos, hogy fel tudja venni a versenyt fiatalabb kollégáival. Ezek a magyar hírességek azonban bebizonyították, hogy igenis lehet valaki bombázó, még ha túl is lépett az ötödik ikszen.

Eszenyi Enikő 

Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Vígszínház igazgatója. Az 55 éves Enikő a mai napig örömmel oszt meg magáról a közösségi oldalán fotókat nemcsak a munkáról, hanem saját magáról is, és irigylésre méltóan néz ki rajtuk. Persze ezeket a felvételeket a rajongók is imádják, hiszen sokan példaképként tekintenek a színésznőre. 

Eszenyi Enikő Osvárt Andreával készített képet, ahol a színésznő smink nélkül is csodálatosan festForrás: Facebook/Eszenyi Enikő

Nyertes Zsuzsa 

Az 58 éves színésznő 1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, azóta a Vidám Színpad tagja. A kabarétól a vígjátékon át a musicalig számtalan csodás darabban láthattuk őt. Egy gyermek büszke édesanyja. Zsuzsa az elmúlt években semmilyen plasztikai beavatkozáson nem esett át. „A ruhatáramban 25 éves holmik is vannak, amelyeket ma is szívesen viselek.  A méretem nem változott, egyedül melltartóból kell nagyobb. Még a rajongók is hitetlenkedve fogadják, hogy egyetlen szépészeti műtétem sem volt. Pedig tényleg nem volt. Talán bele is vágtam volna fiatalkoromban, mert kicsinek találtam a mellemet, de akkoriban nem volt rá pénzem” – mesélte korábban a sztár a Story Magazinnak, majd hozzátette: az alakja 25 éve szinte semmit nem változott. 

Nyertes Zsuzsa alakja 25 éve alig változott valamitFotó: Margitay Klára/Life.hu

Ábrahám Edit 

Bár Ábrahám Edit 2016. december 26-án töltötte be 60. életévét, ez egyáltalán nem látszik rajta. A Barátok közt egykori sztárja úgy véli, hogy sok múlik a genetikán, amivel elmondása szerint szerencséje volt. Edit a mai napig szigorúan ügyel az életmódjára, a táplálkozásra, de nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is igyekszik friss maradni, amihez szerinte a tanulás a legrövidebb út. A fiatalság titka, hogy mindig újba fogjunk bele, mert az doppingol, löketet ad az agynak”  – mesélte korábban a HOT! Magazinnak adott interjújában. 

Ábrahám Edit úgy gondolja, sok múlik a genetikán, de odafigyel az életmódjára isFotó: rtlklub.sajtoklub.tv

Görbe Nóra 

Több mint 30 éve annak, hogy Görbe Nóra nevét megjegyezte az egész ország. A Linda című sorozat egykori sztárja gyermekkorában balettozott, így a hajlékonyság adott volt. Majd később sportgimnasztikában versenyzett és a taekwondót is kipróbálta. A legendás sorozatban pedig vagány rendőrnőt alakított, akiért rajongtak a tévénézők. A színésznő akár 20 évet is letagadhatna a korából! 

Görbe Nóra színésznő gyerekkorában is sokat sportoltFotó: Polyák Attila/Origo

Csepregi Éva 

A Neoton Família tagja, emellett hosszú évek óta Magyarország egyik legnépszerűbb énekesnője. A 63 éves Csepregi Éva mindig is odafigyelt a külsejére: az elmúlt években például rengeteget fogyott, szabadidejében sokat sportol, valamint az egészséges étkezés híve lett. Bár a sztár sokáig nem akarta, nemrég mégis kipróbált különböző szépészeti beavatkozásokat. „A homlokom teljesen lefagyott tőle, kellemetlenül éreztem magam a színpadon, nem tudtam játszani, érzéseket átadni az arcommal. Szerencsére pár hónap alatt elmúlik a hatása” – mesélte a botoxkezelésről Éva. 

Csepregi Éva mindig is odafigyelt a külsejére: az elmúlt években sokat fogyott, szabadidejében sokat sportol, és egészségesen étkezikForrás: MTI