A három lábú lány körül rengeteg kérdés kering. Vajon tényleg valami különleges dologról van szó, vagy csak egyszerű optikai csalódás áll a háttérben? 

Fűtótűzként terjed a neten ez a fotó, mert első ránézésre, de még másodikra is, nagyon megtévesztő. Nem csoda hát, hogy rengetegen elgondolkodnak a kérdésen: ennek a lánynak vajon tényleg három lába van? 

Tényleg három lába van?Forrás: Imgur

Rengeteg olyan szituáció adódik egy ember életében, mikor a szemünkkel látunk valamit, de a logikus énünk tudja, hogy a látvány nem lehet igaz. Azonban az egy pszichológiai tény, hogy a látvány által szerzett inger, információ, sokkal erősebben hat az agyunkra, mint a gondolati síkon szerzett információ. 

Vagyis, mivel a látvány ingert győz, így a tudatunk próbál olyan indokokat generálni, amelyek alátámasztják a lehetetlennek tűnő eseményt, vagyis az optikai csalódást. Ennek a lánynak azonban nincs három lába.

Ha jobban megnézzük, a jobb kezében egy váza van, melyet a szájánál fogva tart. A kerámia többi része, a "teste", a lány lába mellett nyugszik a földön. Ez okozza az érzéki csalódást. - írta meg a Mirror