Egy járókelő bukkant rá a nagyjából 1,5 méteres állatra a játszótéren. 

Körülbelül egy éves lehetett az a boa, amelyet a XX.kerületben talált egy járókelő az utcán, egy játszótéren. Sajnos már nem lehetett megmenteni, hiszen a trópusi állat pillanatok alatt elpusztult a nálunk tomboló szibériai hidegben

"Valószínűleg élve került az utcára, de a boák trópusi állatok, nem bírják a hideget. Elég sokan kapnak karácsonyra egzotikus állatot, amivel én nem értek egyet. Fontos, hogy a gazda döntse el kell-e neki, mert elég gyakoriak az ilyen esetek és sokszor halálesettel végződnek" - mesélte a Borsnak Both Zoltán, vadállatbefogó.

Vörösfarkú boát találtak egy XX.kerületi játszótéren 
Képünk illusztráció
Forrás: Benny Trapp

Mivel a boa védett állat, ezért az utcára engedni nem csak butaság, hanem bűncselekmény is. Ugyan a veszélyes állatok listájáról már lekerült, de ettől függetlenül tud balesetet okozni, ha nem szakszerűen bánunk vele. Elérheti a 2-2,5 méteres hosszúságot, szélessége pedig egy felnőtt férfi combjával egyenlő. Ezekkel a paraméterekkel könnyedén meg lehet fojtani egy gyereket vagy egy kisebb állatot. 

"Ha valaki hasonló állattól szeretne megszabadulni, vagy az állatkertet kell felhívnia vagy az állatkereskedést, ahonnan való. De semmiképp se engedjük szabadon. Amennyiben valaki találkozik hasonló vadállattal, semmilyen körülmények között se fogja meg, mert halálos is lehet a találkozás vele" - fejezte be Zoltán a felvilágosítást.