Kelemen-havasok hőmérséklet időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A meterorológiai szolgálat szerint a Kelemen-havasokban mért érték rekordnak számít.

Laurentiu Balint, a Kelemen-havasok egyik legmagasabb csúcsán, a 2021 méter magas Rekettyés-tetőn található meteorológiai állomás munkatársának jelentése szerint vasárnap délben az úgynevezett lehűlési mutató elérte a rekordnak számító -67 Celsius fokot - írja a mihir.ro.

Illusztráció Forrás: Lichter Péter

A lehűlési mutató az érzékelt hőérzet egyik mértékét jelenti, és a levegő hőmérsékletét, valamint a szél hatását fejezi ki az emberi szervezet hő mérlegére. Amikor a lehűlési mutató -32 fok alá süllyed, extrém hidegről beszélünk:

a vasárnap mért érték a Rekettyés-tetőn is rekordnak számít.

Meghalt Nagyi, a 105 éves kardszárnyú delfin http://www.life.hu/news/20170109-meghalt-a-105-eves-kardszarnyu-delfin.htmlSajnos úgy tűnik, hogy életét vesztette minden idők legidőseb kardszárnyú delfine, a 105 éves Nagyi. NewsOrigoBrutális: műanyag palackot dugtak a végbelébe, és hagyták elvérezni (18+)http://www.life.hu/news/20170109-brutalis-gyilkossag-indiaban-muanyag-palackot-dugtak-a-vegbelebe.htmlMinden képzeletet felülmúló kegyetlenséggel végeztek egy 80 éves nővel Indiában. Ismeretlenek berontottak a házába, műanyag palackot helyeztek a végbelébe, és hagyták elvérezni. News--Michael Schumacher elképesztő elismerésben részesülthttp://www.life.hu/news/20170109-elismerest-szavaztak-meg-michael-schumachernek.htmlHiába fekszik tehetetlenül már 3 éve a híres Forma-1-es pilóta, az emberek nem feledkeztek meg róla. Több mint 177 ezer szavazat alapján részesült most komoly elismerésben Michael Schumacher. NewsAFPGyárfás Tamás utoljára még nyilatkozott Hosszú Katinkáról: nem tudtak szót értenihttp://www.life.hu/news/20170109-a-lekoszono-gyarfas-tamas-nyilatkozott-hosszu-katinkarol.htmlHosszú Katinka több csapattársával együtt szólította fel lemondásra Gyárfás Tamást, amit végül meg is tett az úszószövetség elnöke. Vasárnap választották meg utódját, Gyárfás pedig még utoljára nyilatkozott a sportág legjobbjáról, vagyis Hosszú Katinkáról. News--Mínusz 20 fok, hófúvás, szél: erre kell készülnükhttp://www.life.hu/news/20170109-tovabbra-is-nagyon-zord-idojaras-var-rank.htmlAkik már abban reménykedtek, hogy kicsit enyhülni fog az idő, azok számára sajnos rossz hírrel kell szolgálnunk: továbbra is cudar hidegre kell számítanunk. News--Nem aggódik Henn Zoltán, a körözött magyar rádióshttp://www.life.hu/news/20170109-a-magyar-musorvezeto-henn-zoltan-nem-jon-haza.htmlNemzetközi elfogatóparancs van érvényben Henn Zoltán rádiós műsorvezető ellen. A férfi Írországban kezdett új életet, onnan üzent a magyar rendőröknek. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.