Aki azt állítja, hogy ötven év felett egy nő élete véget ér, az vagy hazudik, vagy megőrült. Bár ilyenkor az élet nem válik könnyebbé, akadnak olyan sztárok, akik nemcsak a korukat viselik méltósággal, de egészséges életmódjuknak köszönhetően bomba formájukat is megőrizték. Íme, öt külföldi szépség. 

Jamie Lee Curtis

Kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznő, író. Bár az 58 éves sztár az elmúlt években kissé eltűnt a kamerák elől, mégis a mai napig imádja őt a közönség. Curtis büszkén viseli rövid, ősz haját, miközben pompás alakját is megőrizte. A hírek szerint a sztár több zsírleszíváson és a botoxkezelésen is átesett, ám hamar fölismerte, hogy ezek a durva szépészeti beavatkozások nem tesznek jót a szervezetének. A színész ma már rájött, hogy a korral lassul az anyagcseréje, ezért inkább új étrendet vezetett be az életébe, és új sportokat sem szégyellt kipróbálni.

Jamie Lee Curtis egy forgatás során mutatta meg sportos alakjátForrás: Instagram/Jamie Lee Curtis

Meryl Streep

Háromszoros Oscar-díjas és kilencszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznő, akinek alakításai filmekben, televízióban és színházban egyaránt láthatók. Remek formáját ráadásul nem őrzi megszállottsággal: ugyan naponta két kilométert úszik, sosem akart fiatalabbnak tűnni, vagy ment bele drasztikus diétákba. "Szerencsés alkat vagyok, mert a bőrömet az édesanyámtól örököltem. Természetesen idősebb korában ő is ráncosodni kezdett, de kit érdekel, nem ez számít. Próbálok egészségesen élni, de néha én is elengedem magam.  Ha csak tehetem, elmegyek úszni, mert érzem, hogy jót tesz" - nyilatkozta korábban a sztár, akit most a 2017-es Golden Globe díjátadón elmondott beszéde miatt imád a világ. 

Meryl Streep: "Próbálok egészségesen élni, de néha én is elengedem magam"Forrás: Youtube

Goldie Hawn

Amerikai színésznő, rendező, énekesnő és producer. A 71 éves sztár a mai napig bátran kimehet a strandra, hiszen nem vall szégyent az alakjával. Az örökké mosolygó, vidám Goldie is belefutott ugyan néhány plasztikai műtétbe, de alapvetően jó formáját az egészséges életmódnak köszönheti - gyakran kapják lencsevégre az edzőterembe jövet-menet, tehát vigyáz az alakjára, miközben nem éhezteti magát. Kate Hudson akár ráfoghatná kirobbanó formában lévő édesanyjára, hogy a nővére, ugyanis Goldie Hawn egy perccel sem néz ki idősebbnek 55-nél.

Aloha

Goldie Hawn (@officialgoldiehawn) által közzétett videó,

Helen Mirren

A 71 éves Mirren általában ámulatba ejt mindenkit azzal, hogy kora ellenére milyen remek formában van. Bár legtöbbször komor szerepekben láthatjuk, ez nem zárja ki, hogy olykor az összes ruhájától megszabaduljon, ha a szerep úgy kívánja: a 2002-es Tavasz Rómában című moziban például 57 évesen pucérkodott. És hogy néz ki a sztár meztelenül? Ide kattintva megnézheted! 

A 71 éves Helen Mirren remek formában vanForrás: Youtube

Jane Fonda

A 79 éves amerikai színésznő kora egyik legnagyobb dívája. Megjelenése még mindig varázslatos, dacára annak, hogy egyre szaporodnak a ráncai. A színésznőnek köszönhetjük például az aerobikruha és a mellé járó Jane Fonda-zokni robbanásszerű elterjedését. Jane életében nagyon fontos szerepe van a sportnak és a diétának, amelyet a mai napig "halálosan" komolyan vesz. A sztár a kora ellenére rendszeresen sportol, és arra is vigyáz, hogy egészségesen étkezzen. Bár sok nő szeretné így kinézni, Fonda büszkén vállalja, hogy többször fordult már plasztikai sebészhez - erről bővebben itt olvashatsz.

Jane Fonda megjelenése még mindig varázslatosForrás: Giphy
Az 50 az új 40? - Még ma is bombázó a magyar színésznő
50 éves korára egy nőt - főképp egy színésznőt - már középkorúnak titulálnak, azt sejtetve, hogy nem biztos, hogy fel tudja venni a versenyt fiatalabb kollégáival. Ezek a magyar hírességek azonban bebizonyították, hogy igenis lehet valaki bombázó, még ha túl is lépett az ötödik ikszen.