Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Lagzi Lajcsit és családját is megdöbbentette a vádemelés. A mulatóssztár azóta kommentálta a történteket, és elárulta, mit tervez.

Lagzi Lajcsi és családja is sokkos állapotba került a vádemelés hírére, egyszerűen nem tudnak napirendre térni az ügy felett. Az pedig még jobban meglepte őket, hogy a hatóságok szerint 50 millió forint értékű kárt okozott, és vesztegetéssel is vádolják.

Lagzi Lajcsiék megdöbbentek a vádemelésen

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Lajcsi ügyvédje korában azt nyilatkozta, védence szerint koncepciós per folyik ellene. "A nyomozóhatóság a nyomozást december közepén lezárta, a körülbelül tízezer oldalas nyomozati anyagból pedig alig egy hónap alatt már meg is született a vádirat. Azt gondoljuk, hogyez csak úgy történhetett meg ilyen rövid idő alatt, ha már a nyomozás lezárása előtt elkezdték írni.Galambos Lajos továbbra is azt mondja, ártatlan, és koncepciós eljárás folyik ellene"mondta a Borsnak dr. Fröhlich Krisztián. Az ügyvéd elmondta, Lajcsit az is meglepte, hogy ilyen gyorsan és épp most adták ki a közleményt. "Január 8-án Lajcsi bement és jelezte az ügyészségnek, hogy külföldre utazik. Szerdán hazajön Dél-Amerikából" - mondta.

Lagzi Lajcsi szabadulása az előzetesből a székesfehérvári börtönből 2016 január 24-énFotó: Szabó Gábor - Origo

A trombitás tehát jelenleg Dél-Amerikában pihen, de a Reggeli Show pénteken elérte telefonon: „Bebizonyosodott más esetekben, hogy jogi hibák miatt ítéltek el ártatlan embereket. A nyomozati anyagba hibás iratok lettek becsatolva" - mondta adásban a zenész.

„A nagy kavarás-keverést valamivel be kellett fedni. Több mint 10 ezer oldal anyagot szedtek össze, még olyan felesleges adatokat is, hogy melyik iskolába járnak a gyerekeim. Az ügyészség nem akarta, hogy engem kiengedjenek, hanem azt, hogy akár ott maradjak életem végéig. De a független magyar bíróságban bízom" - jelezte telefonon.

„Volt egy elszólásom, ami nagy visszhangot kapott, ezért most óvatosabb vagyok. De az látszik, hogy azért csináltak ekkora ügyet, vagy lufit, hogy betakarják a nagy cirkuszt, amit ez az ügy kavart. Legutóbb zár alá vették az otthonomat, remélem, ilyen már nem történik" - tette hozzá.

Fel fogom fedni a lapjaimat. Jövő csütörtökön otthon leszek, akkor van a születésnapom. Bemutatok majd egy okiratot"

- közölte, hozzátéve, hogy abból világosan látszik majd, milyen hibákat vétettek a nyomozati szakaszban. „Én ennek az országnak köszönhetek mindent" - tette hozzá némi pátosszal Galambos Lajos.