Lagzi Lajcsi ismét börtönbe kerülhet: Íme részletek!

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
Galambos Lajos Galambos Boglárka Lagzi Lajcsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tudni, a Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt Galambos Lajos ellen.

A Bors információi szerint társtettesként elkövetett jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és szintén társtettesként elkövetett vesztegetés miatt emeltek vádat. "Az ügyészség szerint Lagzi Lajcsi 1993 és 1999 egyedül, majd 2000-től a másodrendű vádlottal, felségével, Boglárkával szabálytalanul áramot, vizet és gázt vételezett mocsai ingatlanaiban, méghozzá illegális bekötések segítségével. Éveken át minimális összegű befizetéseket teljesített Lajcsi és a másodrendű vádlott, Galambos Boglárka is" - írja a lap.

Galambos Lajos Forrás: MTI/Lakatos Péter

A harmadrendű vádlott Cs. Csaba, aki az ügyészség szerint tudott a szabálytalan bekötésekről és abban segítséget is nyújtott. Az ügyészség szerint Lajcsi:

  • legalább 30.131.478 Ft értékben tulajdonított el áramot,
  • legalább 4.723.496 Ft értékben tulajdonított el földgázt,
  • legalább 16.003.428 Ft értékben vezetékes vizet tulajdonított el.

Az ügyészség a vádiratban G. L. vádlottra börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás, 500.000 forint összegig pénzben kifejezett vagyonelkobzás kiszabását indítványozta - írták közleményükben, amelyben arra is emlékeztetnek, hogy halmazati szabályokra is figyelemmel a büntetési tételkeret két évtől tizenkettő évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Lajcsi korábban ezt nyilatkozta a Blikknek, miután a rendőrség befejezte a nyomozást, és az aktát vádemelési javaslattal küldte tovább a Budaörsi Járási Ügyészségnek:

"Nem lepett meg, hogy vádat emelhetnek ellenem, hiszen a bűnügyi költségek horribilis összegre rúgnak. Volt olyan kirendelt szakértő, aki 2 millió forintot kért a munkájáért, és a számtalan rendőri intézkedés, házkutatás, razzia, ellenőrzés is milliós költségekkel járt. De nem baj, állok elébe! Bízom a független magyar bíróságban, jobban, mint a nyomozó hatóságokban..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.