Vasárnap éjjel került sor a sürgős beavatkozásra, miután a Világkupa-harmadik helyezett sízőnk súlyos balesetet szenvedett edzés közben. 

Altenmarkt–Zauchenseeben történt az eset, a lesiklóverseny hivatalos edzése közben. Edit egy nagy esés következtében súlyosan sérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

Az ausztriai Innsbruck melletti magánklinikán este 9-kor kezdték meg az operációt, és hajnal 1 körül végeztek, ami azt jelenti, hogy a nagyjából 4 órán keresztül műtötték a sportolónőt.

Edit Miklos of Hungary skis the Tickety Chutes section during her FIS World Cup training run at the Lake Louise Ski Resort in Alberta, Canada on December 1, 2016. / AFP PHOTO / Mark RALSTONForrás: AFP/Mark Ralston

Nem csoda, hiszen a szalagszakadáson felül csonttörést és porcsérülést is találtak az orvosok. 

"A körülményekhez képest jól van, már reggelizett, és várja orvosát, aki műtötte, hogy beszámoljon neki a részletekről" - mondta Kapitány Ildikó, a Magyar Síszövetség főtitkára, aki most is Edit mellett van a kórházban - írta meg az Origo.

A rehabilitációs nagyjából 6 hónapig fog tartani, vagyis ősszel már újra visszatérhet, és indulhat a jövő évi olimpián is Pjongcsangban. Egy másik magyar híresség is Ausztriában szenvedett síbalesetet, de ő szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta.