Soha eszünkbe nem jutna teljes néven szólítani a királyi család tagjait, hiszen anélkül is pontosan tudjuk kikről van szó. Ti tudjátok, mi a vezetéknevük? 

Mivel a királyi család tagjait mindenki ismeri, így a vezetéknevüket nem használjuk, ha róluk beszélünk.  De vajon milyen nevet viseltek anno az iskolában vagy például a katonaság ideje alatt? 

Ez a királyi család hivatalos vezetékneveForrás: AFP

1917 előtt egyáltalán nem használtak vezetéknevet. Akkoriban csak keresztnevet viseltek, melyhez  annak a dinasztiának vagy háznak a nevét párosították, amelyhez tartoztak. Néhányunknak például ismerős lehet a Tudor-ház ( House of Tudor ) vagy a York-ház (House of York) elnevezés. 

Az első világháború után, V. György király megszüntette az összes német kötődésű nevet, és a dinasztiát Szász-Coburg-Gothairól Windsorira változtatta. Ezt követően Windsor lett a királyi család hivatalos vezetékneve is, a dinasztiából fakadóan. 

Erzsébet királyné például már Elizabeth Alexandra Mary Windsor néven jött a világra 1926-ban. Férjével, Fülöp edinburgh-i herceggel úgy döntöttek, hogy közös leszármazottaikat szeretnék valahogy megkülönböztetni a család többi tagjától, ezért a gyerekek a Mountbatten-Windsor vezetéknév kombinációt viselik.