Damu Roland kislányát, Maját a színész exének nővére neveli születése óta. A közelmúltban viszont a rendőrséghez és a gyámhatósághoz feljelentés érkezett ellene, kiskorú veszélyeztetése miatt.

A koraszülöttként világra jött kislány felügyeleti jogát Damu Edina nővére, Katalin kapta meg, aki saját négyéves gyermeke mellett neveli a kis Maját, nagymama segítségével.

A színész heti négy délután láthatja kislányát, illetve ahogy csak tud, megy hozzá, bár ezek a találkozások az utóbbi időben egyre ritkábbak, állítja Katalin.

"Szereti a lányát, ez biztos. Bár egyre gyakrabban mondja le a látogatást, mi eddig mégis haptákban állva vártuk, és alkalmazkodtunk hozzá" – árulta el a nő.

Január 4-én rendőrök jelentek meg Katalin otthonában, akik a kislány nevelésének körülményeiről faggatóztak, és vizsgálódtak.

Damu RolandFotó: Margitay Klára

"Igazolták magukat, közölték, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt feljelentés érkezett. Eszerint a gyerek alultáplált, koszos, nincs jó helyen, az anyám pedig részeges" – kesergett az asszony.

Komoly vizsgálat kezdődött az ügyben, a rendőrség és a gyámhatóság is ellenőrzi az asszonyt, valamint a szomszédokat és a hozzátartozókat is kérdezgetik a kislány sorsáról.

Bár Damu Roland nem erősítette meg, hogy ő áll a vizsgálatok hátterében, az asszony mégis úgy véli, egy sms-re hivatkozva, hogy miatta kerültek ebbe a helyzetbe:

"A nyomozók nem árulták el, hogy ki tett feljelentést, de Roland nemrég megint lemondta a látogatást, és helyette egy üzenetet küldött, amely szerint nem akar veszekedni, intézkedett" – mondta Damu Edina nővére.

A Blikk információi szerint lezárult a nyomozás Damu Maja ügyében, ugyanis a nyomozók és a gyámhatóság nem találta megalapozottnak a vádakat.