A "Jégkrémes Gyilkos" néven emlegetett nőt, Estibaliz Carranzát olyan veszélyesnek találták, hogy a legkeményebb férfi raboknak fenntartott osztrák börtönbe szállítják. Ő az első nő Ausztriában, akit férfiak közé csuknak.

A spanyol állampolgár Goidsargi Estibaliz Carranza Zabala 2012-ben kapott életfogytig tartó büntetést két férfi megöléséért. Testüket láncfűrésszel darabolta fel, majd testrészeiket jégkrémboltja pincéjében elásta.

Estibaliz Carranza 2012-benForrás: AFP/Dieter Nagl/Dieter Nagl

Carranza Németországban volt bébiszitter, amikor megismerkedett osztrák férjével, Holger Holzzal. Már Bécsben éltek, amikor a nő a számítógépen dolgozó Holgert hátulról fejbe lőtte. Később összejött a jégkrémboltos Manfred Hintenbergerrel. Ő is úgy végezte, mint Holz. Kedvese lelőtte, feldarabolta, majd elásta a pincében. Hintenbergernek állítólag az volt a bűne, hogy megcsalta a spanyol asszonyt, Holzról pedig azt vallotta gyilkosa, hogy lusta volt, és agresszív. A két férfi maradványaira 2011-ben találtak rá a jégkrémboltban dolgozó vízvezeték-szerelők, amikor az asszony már terhes volt harmadik élettársától. A Mirror szerint Holznak és Hintenbergernek azért kellett meghalnia, mert egyikük sem tudta teherbe ejteni Estibalizt.

Carranza ezután Olaszországba menekült, de pár héttel később elfogták. Az osztrák Schwarzenauban működő börtönben helyezték el, de az ott dolgozók úgy látták, hogy túl veszélyes ahhoz, hogy ott tartsák fogva. Az asszonyt egy olyan intézetbe szállítják hamarosan, amiben 91 különösen veszélyes férfi raboskodik. Lesz miből válogatnia...

Estibaliz Carranzát harmadik pasija úgy vette feleségül, hogy a nő már a börtönbüntetését töltötte. A férj vagy nem hitte el, vagy nem érdekelte különösen, hogy ő is úgy végezheti, ahogy elődei. Carranza már könyvet is írt a történetéről, Meine zwei Leben: Die wahre Geschichte der Eislady (Két életem: a jégkrémes nő igaz története) címmel.