Azért van lehetőség férfiak bérlésére Kínában, mert bizonyos eseményeken nem illik egyedül megjelenni. Aki meg tudja fizetni, az megúszhatja a szégyenkezést. 

Kínában idén január 28-án lesz tavaszünnep, azaz újév. Ilyenkor szokás szerint tavaszfesztivált rendeznek, hogy üdvözöljék az új esztendőt. 

A népi hagyományok szerint a fiatal lányokra nézve nem szerencsés, ha ezen az ünnepségen férfi kísérő nélkül jelennek meg, és a szülők is komoly nyomást gyakorolnak a fiatalokra emiatt. Aki nem szeretne szégyenkezni, és még a pénztárcája is elég vastag, az megteheti, hogy napi 145 dollárért, azaz körülbelül 40 ezer forintért igénybe vesz egy bérpasit – írta meg a China Daily.

Akinek a pénztárcája elég vastag, napi 145 dollárért bérelhet pasitForrás: Thinkstock

Ez az oka annak, hogy míg az év összes többi napján inkább a lányok bérlése a divat, úgy az újévi ünnep idején inkább a férfiak társasága lesz megvásárolható. Ehhez hasonló szolgáltatást Japánban is igénybe lehet venni, de az ottani árak még ennél is magasabbak: 43–60 dollár egy férfi órabére, ami nagyjából 17 ezer forint. 

Ennél sokkal hihetetlenebb dolgok is történnek Kínában: a napokban tartóztattak le egy férfit, aki az utcán próbálta eladni 5 hónapos babáját