Nemes Jeles László filmje, a Saul fia számos elképesztő díjat zsebelt be a 2016-os évben, ám úgy tűnik, ez a sikerszéria az új évben sem szűnik meg: a Londoni Kritikusok Körének díjátadóján a legjobb rendezés díját is megkapta. 

Vasárnap este osztották ki a Londoni Kritikusok Körének díjait a My Fair Hotelben. Ez az esemény abszolút szakmai, ugyanis egy 140 tagú filmes társaság döntött arról, ki kapja az elismeréseket. 

Nemes Jeles László Londonban is győzöttFotó: Polyák Attila - Origo

A rangos gálát idén 37. alkalommal rendezték meg,  Nemes Jeles László kapta a legjobb rendező díját,  a Saul fia című holokausztdrámáért. A sikeres magyar rendező nem kisebb neveket utasított maga mögé, mint az Oscar-díjas Damien Chazelle, Barry Jenkins vagy Kenneth Lonergan.

A Saul fia a legjobb külföldi film kategóriában is jelölve volt, ám azt végül a Toni Erdmann című német vígjáték kapta meg.

A díjátadó abszolút favoritja az idei Golden Globe-on is tartoló Kaliforniai álom lett, szinte minden jelölést elhozott a londoni gáláról is – írja az Inforádió.hu

Történelmi pillanat! Oscar-díjat nyert a Saul fia
A kitartóak hétfő hajnalban élőben is végignézhették, ahogyan 34 év után végre újra aranyszobrocskát vehetett át egy magyar csapat.