A Magyar Rákellenes Liga kampányfilmje óriási felháborodást keltett. Sokak úgy érezték, hogy a reklám áldozathibáztató és megaláz minden beteget. Nem értették, Tallós Rita hogyan vállalhatott ebben szerepet, a színésznő elárulta, ő másként értelmezte a film lényegét.

A Magyar Rákellenes Liga kampányfilmje óriási felháborodást keltett. A reklámban egy bírónő ítéli el a vádlottat, annak egészségtelen életmódja miatt. A büntetése nem más, mint rák. Sokan úgy vélték, ez az áldozathibáztatásról szól, és megalázza a betegeket. A liga egy darabig kitartott a kisfilm mellett, mondván, a megelőzésre szeretnék felhívni a figyelmet ezzel az erős üzenettel, végül azonban levették a reklámot. Sokan nem értették, Tallós Rita hogy vállalhatta el a bírónő szerepét a kisfilmben, hiszen ő is megküzdött a gyilkos kórral. A színésznő elárulta, ő másként értelmezte a reklámot.

Tallós Rita a bírónő szerepébenForrás: Magyar Rákellenes Liga

"Azért vállaltam el a reklámot, mert úgy gondoltam, hogy hiteles leszek benne, miután én is végigéltem a betegséget. Én egészen másra gondoltam, amikor elolvastam a forgatókönyvet. Tudtam, hogy ez egy kemény, figyelemfelkeltő reklám lesz, de más jutott róla eszembe. Mégpedig az, hogy a vádlott nem bűnös, hisz egy ártatlan is lehet a vádlottak padján. A bíró nem vádol, hanem kihirdeti az ítéletet. Ez a nagy félreértés. A liga a társadalom felelősségét akarta megvilágítani. A betegségem alatt én is sokszor éreztem magam mások által elítéltnek (...) Sajnálom, hogy ez a reklám ilyen félreértést okozott, nem ez volt a cél. A figyelemfelkeltés az egészséges embereknek szól" - mondta Tallós Rita a Best Magazinnak. Hozzátette, nem akarja, hogy bárki azt feltételezze, nem velük van.