időjárás-előrejelzés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyen jött, könnyen megy a korai tavasz, helyette újra támad az igazi tél. Az előrejelzés szerint özönvíz után jönnek ismét a mínuszok. 

Vasárnap napközben kelet felé vonulnak a felhők, ott várható a legtöbb eső, északkeleten csak estére szűnik meg az özönvíz. Átmenetileg lehet egy kis napsütés, főleg a Dunántúlon és az ország középső területein.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A legmagasabb hőmérséklet 7 és 12 fok körül alakul, de északkeleten néhány fokkal hűvösebb idő valószínű – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Este délnyugat felől ismét felhősödés kezdődik, egyre több helyen esővel. Ehhez még erős szél is társul.

Hétfőn aztán visszaesik a hőmérséklet, és a jövő hét elején visszatérnek az éjszakai fagyok is. Többfelé előfordulhat eső, zápor, délutántól nyugaton, északnyugaton havas eső, hó is lehet. Feltámad az északi-északkeleti szél, a hőmérséklet 3 és 8 fok közé esik vissza.

Kedden folytatódik a lehűlés, még főként az ország délkeleti felén alakulhat ki havas eső, havazás. Élénk, erős lesz az északias szél. A csúcshőmérséklet fagypont körül alakulhat – írja az Időkép.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.