Ezért vetett véget az életének a magyar testépítő, Kormány Mihály

Forrás: Fekete Gabriella -
depresszió öngyilkos testépítő Kormány Mihály
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit ledöbbentett a sikeres testépítő halála, aki önkezével vetett véget az életének. A 37 éves Kormány Mihályt mindenki ismerte a sportágban, ő volt a legnagyobb izomtömegű sportoló. Az ismerősei szerint depressziója miatt dobta el magától az életét.

Öngyilkosságot követett el a legnagyobb tömegű magyar testépítő, Kormány Mihály. 37 évesen vetett véget az életének a sportoló, döntése minden ismerősét megdöbbentette. A hozzá közel állók tudni vélik, hogy miért dobta el magától az életét: állítólag depressziós volt.

Vida Zoltán és Kormány Mihály Forrás: Fekete Gabriella

"Óriási tehetség volt, amit itthon soha nem ismertek el igazán. Mindig csak a hiányosságait sorolták, ám amiben egyedülálló volt, afölött elsiklottak. A világbajnoki címe után népszerű lett, mindenhová hívták, vele voltak tele a német testépítő-magazinok, de kedélybetegsége felülkerekedett rajta. Érzelmileg egy 12 éves szintjén állt, tiszta lelkű volt, de meggondolatlan" – írta a sportolóról edzője, Vida Zoltán. A Blikknek a testépítő ismerőse is arról beszélt, hogy depressziós volt Kormány Mihály.

"Bicepszsérülése miatt nagyon elkeseredett, később pedig volt egy combizomszakadása is, ami után teljesen magába zuhant"

– mondta egy edzőtársa. A sportoló sérülése után civil életet akart élni. Azt tervezte, hogy Hollandiába költözik, és a reptéren fog dolgozni, de az ismerősei erről le akarták beszélni: úgy érezték, nem adna sikerélményt neki ez a munka.

Kormány Mihály már korábban is megkísérelt öngyilkosságot. Az utóbbi időben már csak a tanítványával tartotta a kapcsolatot.

"Ő készített fel az első versenyemre. Sokat tanultam tőle, sokat köszönhetek neki. Méreteit szerintem egyik magyar versenyző sem tudná felülmúlni. A küldetése az volt, hogy elindítson a versenyzés útján" – mondta Kiss Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.