Veronai buszbaleset: felébresztették a kómából az egyik súlyos sérültet

Forrás: AFP/Handout -
súlyos sérült kóma életveszélyes veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A veronai buszbaleset egyik súlyos sérültjéről tett friss bejelentést Szijjártó Péter. A mesterséges kómában tartott beteget felébresztették az orvosok, lehet vele kommunikálni.

A veronai buszbaleset egyik súlyos sérültjéről friss híreket közölt Szijjártó Péter. Az Olaszországban ápolt beteget eddig mesterséges kómában tartották, de az orvosok nemrég felébresztették a sérültet. Az állapota stabil, a bőrátültetés óta pedig folyamatosan javul. Már kommunikálni is lehet vele.

Felébresztették a buszbaleset egyik súlyos sérültjét Forrás: AFP/Handout

Az égési sérült állapotáról egyeztettek a veronai kórház és a budapesti Honvédkórház orvosai, úgy döntöttek, hogy az intenzív osztályról átkerülhet a súlyos sérültek osztályára. Az azonban még biztos, hogy nincs szállítható állapotban, és egyelőre nem tudják, hogy mikor lehet majd mozgatni a beteget. Szijjártó Péter a másik súlyos sérültről is nyilatkozott, kiderült, hogy a koponyasérüléses beteg állapotában nincs változás – írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.