Havas Henrik sosem rejtette véka alá a véleményét, mindig őszintén válaszolt, bárkiről is legyen szó. A Tanár Úr ezúttal Csiszár Jenő főkonzuli címéről, Friderikusz Sándorról, Sebestyén Balázsról és Majkáról nyilatkozott olyan nyersen, ahogy azt tőle már megszokhattuk. 

Rengetegen felháborodtak, amikor kiderült, hogy Csiszár Jenő lesz a főkonzul Milánóban. Friderikusz Sándor Bochkor Gáborral fejtegette ezt a helyzetet, finoman szólva nem voltak elragadtatva a hírtől. Havas Henrik is elmondta erről a véleményét, szerinte Csiszár Jenőt nem kellene megingatni abban a hitében, hogy ő képes erre. 

Havas Henrik senkit nem kímélForrás: Fem3

"Tudom, hogy alapvetően jó ember, de van egy nagy hibája: beleéli magát olyan szerepekbe, amik nem állnak neki jól"mondta a Borsnak Havas, és hozzátette, Csiszár egy szeretetreméltó figura, ugyanakkor meghatóan naiv. "Ő tényleg mélyen hisz benne, hogy tud olaszul, angolul, és tehetséges. Szerintem nem kéne őt megingatni ebben" – véli a Tanár Úr, akinek Friderikuszról is megvan a véleménye, amit kevésbé kedvesen fogalmazott meg. "Egyébként sosem titkoltam, hogy csodálom a szorgalmáért, azért, ahogy a szakmát kitanulta, és ezzel nekem is utat mutatott. Rájöttem, ha ő lehet riporter, akkor én miért ne lehetnék érsebész? Nekem is lenne a fülemben egy apró kis hangszóró, és egy Mihancsik nevű professzor mindig mondaná, hogy merre vágjak" – mondta szókimondóan Havas, aki elől Majka és Sebestyén Balázs sem menekülhetett. "Majkát nagyon kedvelem, ózdi proligyerek, akinek vág az esze. Balázs is a tanítványom volt, azzal a kiegészítéssel, hogy azért járhatott a szegedi egyetem kommunikációs szakára, mert máshová nem vették fel. Balázs legnagyobb erőssége az, hogy a nagynénje vagy a nagybátyja osztálytársa volt a feleségemnek"  – fejtette ki véleményét Havas.