Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Gundel Takács Gábor távozik az MTVA-tól, hamarosan eltűnik a köztévé képernyőjéről. Korábban volt szó arról, hogy Jakupcsek Gabriella váltja majd Gundit, most azonban kiderült, kiket hívtak be próbafelvételre a Kunigunda utcába. Közülük kerülhet ki a Maradj talpon! új műsorvezetője, de egyelőre még nem dőlt el, ki kapja a munkát.

Nincs könnyű helyzetben az MTVA, hiszen Gundel sokoldalú, tehetséges, szerethető, népszerű szakember. Úgy tudni, mostanra a felmondási ideje lejárt, néhány napja végleg elhagyta a köztévét. Persze műsorában látható lesz még egy ideig, hiszen a forgatással néhány héttel előrébb járnak. De nem olyan sokkal, így hát itt az idő, hogy eldöntsék, ki lesz az utódja. 

Gundel Takács GáborFotó: Zsigmond László/Life.hu

"Többen is szóba kerültek, de csak két embert hívtak be próbafelvételre, Kokót és Héder Barnát" – árulta el egy, a csatorna ügyeiben jártas informátor a Borsnak.

"Úgy tudom, több próbafelvétel nem volt, de azt még nem döntötték el, hogy melyikük kapja a munkát. Úgy két-két és fél héttel járnak előrébb a forgatással az adásokhoz képest. Március első hetében, úgy számolom, hogy nyolcadikáig vagy kilencedikéig még Gábor lesz képernyőn – de hogy utána mi lesz? Arról eddig nem beszéltek, hogy szünetet tartanának. Pedig az is egy megoldás, hogy néhány hétre szüneteltetik a műsort, aztán az új műsorvezetővel kezdik újra. Ha nem így lesz, és leállás nélkül akarják csinálni, akkor legkésőbb március első napjaiban már forgatni kell az új műsorvezetővel" – írják. 

Elképzelhető, hogy napokon belül döntés születik a Maradj talpon! új műsorvezetőjéről. 

Héder BarnaFotó: Polyak Attila - Origo

Az egyik jelölt, Héder Barna csak két évvel idősebb Gundelnél, 54 éves, és szintén sokoldalú. Közgazdasági diplomája van, de szintén ért a sporthoz is, tőrvívó volt, és ő is dolgozott például szerkesztő-riporterként a Telesportnál. 2001-től a Hungaroring Sport Rt. ügyvezető igazgatója volt. 

A másik jelölt, az olimpiai és világbajnok ökölvívó, Kovács Kokó István néhány évvel fiatalabb, 46 éves. Tőle sem áll távol a televíziózás, vezetett műsort az RTL Klubon, a Sportklubon, az MTV-ben, az M4 Sport csatornán – összegzi a lap. 

KokóFotó: Margitay Klára/Life.hu

Hogy hogyan szerepeltek a próbafelvételen, egyelőre nem lehet tudni, ahogy azt sem, milyen szempontok alapján döntenek majd. 

Az biztos, nem lesz könnyű Gundi helyébe lépniük.