Az, hogy valaki ismert, még nem jelenti azt, hogy jó ember is. Rengeteg híresség követett el brutális gyilkosságot, de sajnos nem mindenki kapta meg érte a méltó büntetését. Többnyire kivétel nélkül az összes ilyen ügy híressé vált, a nyilvánosság végig nyomon követhette, mivel védekeznek az olyan bűnözővé vált, egykor példaképnek tekintett sztárok, mint O.J. Simpson vagy Oscar Pistorius.

Oscar Pistorius 

Oscar Pistorius lelőtte a barátnőjétForrás: AFP/Herman Verwey

Az egész világ végigkövette a paralimpikon esetének tárgyalását, aki 2013-ban éppen Valentin-napon lőtte agyon a barátnőjét. Oscar Pistorius végig ártatlannak vallotta magát, azzal védekezett, hogy betörőnek hitte a szerelmét. A vád végül mégis szándékos emberölés volt, de a paralimpikon csupán hat évet kapott. 

O.J. Simpson 

O.J. Simpsont felesége és annak barátja meggyilkolásával vádoltákForrás: Pool / AFP

O.J. Simpson ügyét is végigkövette a nyilvánosság, az ítéletet hatalmas felháborodás követte. A vád szerint O.J. Simpson több késszúrással gyilkolta meg egykori feleségét, Nicole-t és annak barátját, Ron Goldmant. A párt a házuk előtt találták holtan, a gyanú pedig nagyon gyorsan Simpsonra terelődött. A tárgyalás végeredménye aztán mindenkit megdöbbentett: ártatlannak találták a sportolóból színésszé avanzsált férfit. A meggyilkolt Nicole szülei azonban nem hagyták annyiban a dolgot, és polgári pert indítottak, aminek végeredményeként 33 millió dolláros kártérítésre kötelezték Simpsont, amivel tulajdonképpen elismerték a felelősségét. 

Johnny Lewis 

Johnny Lewis, a Kemény motorosok sztárja idős szállásadóját gyilkolta megForrás: Jason Merritt / Getty Images North America / AFP

A Kemény motorosok sztárja 2012-ben követett el brutális emberölést, és még aznap ő maga is meghalt. A színész, aki sokáig élt kapcsolatban Katy Perryvel, 81 éves szállásadóját gyilkolta meg, valamint annak a macskáját. Menekülés közben még az egyik szomszédot is megtámadta az akkor 28 éves sztár. Később visszatért a tett helyszínére, leesett a tetőről, és meghalt. Mivel a színész gyakran élt tudatmódosítókkal, gyanították, hogy drog befolyása alatt állt az ámokfutása alatt, de a későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy nem volt semmilyen szer a szervezetében. 

Michael Jace 

Michael Jace lelőtte a feleségétForrás: AFP/Frederic M.Brown

Feleségét gyilkolta meg a Kemény zsaruk sztárja, bár állítása szerint nem akarta megölni. Michael Jace egy veszekedés során lőtte le feleségét, mert szentül hitte, hogy az asszony megcsalta őt, de vallomása szerint csak fájdalmat akart neki okozni: a lábát akarta eltalálni. A nő haláltusáját két gyermekük is végignézte, egyikük még tanúskodott is a tárgyaláson. A színészt végül életfogytiglanira ítélték 2016 júniusában, legkorábban 40 év múlva szabadulhat, 94 évesen. 

Phil Spector 

Forrás: AFP/Michael Stephens

Zenei producer, zenész és igazi úttörő volt a zeneiparban, ám munkássága helyett azzal vált igazán hírhedtté, hogy emberölés vádjával bíróság elé állították. A zenész házában ugyanis holtan találták Lana Clarkson színésznőt 2003-ban. Négy évig tartott a nyomozás, Phil Spector pedig végig azt állította, hogy a nő saját magát lőtte le. Végül szándékos emberölés vádjával került bíróság elé, de az esküdtszék felmentette. Két évvel később gondatlanságból elkövetett emberölésért 19 év börtönre ítélték. A zenész most is börtönben van, 2028 májusában szabadulhat, 88 éves korában.