Szombat éjszaka kiderült, nem a verseny nagy esélyesének tartott Tóth Gabi lesz az, aki hazánkat képviselheti az Eurovízión. Végül Pápai Joci nyerte a versenyt. Az énekesnő a legjobb négy előadó közé sem került be, a rajongói petícióval tiltakoznak az eredmény ellen.

Gabi nem titkolja, csalódott, a verseny után a következőket nyilatkozta: "A rengeteg hazai és nemzetközi visszajelzés, pozitív üzenet, amit kaptam a Hosszú idők miatt, arra engedett következtetni, hogy ott lesz a dal a legjobb négyben, vagy akár győzhet is. Bármennyire komoly is a tétje egy ilyen versenynek, aki részt vesz benne, annak el kell fogadnia a játékszabályokat. Megtisztelő az a sok szeretet és rengeteg pozitív visszajelzés, amit kaptam, egy előadót a közönsége tart életben. Tehát minden kedves üzenetért, kommentért és támogató levélért nagyon-nagyon hálás vagyok" – mondta a Borsnak énekesnő, aki miatt most rajongói petíciót írnak alá, ami így kezdődik: "Tóth Gabit az Eurovízióra!" 

Tóth Gabit nem választotta be a zsűri a legjobb négy közé, nem szavazhattak rá a nézőkForrás: MTVA-Kaszner_Nikolett

 Gabi nővére, Tóth Vera sem ért egyet a zsűri döntésével, véleményét a Facebookra posztolta: : „Írnak Argentínából, Ausztráliából, Amerikából, a környező országokból, szinte mindenhonnan a világból, hogy Gabi az abszolút befutó, és persze írtok ti is, azóta is..." – olvasható többek között az oldalán. 

A Bors a dalverseny zsűritagját, Frenreisz Károlyt kérdezte a döntésről. A zenésztől Tóth Gabi Hosszú idők című dala nulla pontot kapott.

Frenreisz Károly, A Dal zsűritagjaFotó: Szabó Gábor - Origo

"Nekem a dallal kezdettől fogva problémáim voltak. Igyekeztem pártatlanul zsűrizni, és a saját véleményemnek hangot adni. Meg is említettem zsűrizés közben, hogy a Gabi által beígért magyar népzene felé indulás helyett egy meghatározhatatlan stílust kaptunk... Erős utánérzéseim vannak nemcsak a dallal, hanem a színpadi megjelenéssel is... Hozzá kell tennem, hogy a döntőig kizárólag Gabi zsenialitása és az iránta érzett határtalan elismerésünk repítette. Ahogy említettem, én őt az egyik legjobb énekesnőnek tartom, nagyon szeretem a hangszínét, az énekstílusát. A petícióval kapcsolatban: én ebben nem akarok állást foglalni, de azt hiszem,

ha valaki elindul egy versenyen, akkor számolnia kell azzal, hogy nem nyer. Ha ezt valaki előre nem tisztázza magában, akkor inkább ne induljon. Ez a hozzáállás nekem egy kicsit erőszakosnak tűnik" – nyilatkozta. 

Az üggyel kapcsolatban persze tudni kell, hogy sem Gabi, sem Vera és a petíció aláírói sem Pápai Joci győzelmét fájlalják, csupán azt, hogy nem is szavazhattak kedvencükre.