Az elmúlt héten Hujber Ferenc Mokka-beli szereplése borzolta a kedélyeket. A látottakról-hallottakról mindenkinek megvan a véleménye, van, aki szerint a színész drogozott a beszélgetések előtt, mások azt állítják, zseniálisat alakított, de az is felmerült, hogy Alföldi Róbert készülő színdarabját, esetleg a Valami Amerika 3-at promózzák így.  Nos, ezt nem tudjuk, de annyi biztos, nem az első eset, hogy a sajtó Hujber balhéival van tele. Ezt egyébként ő sem tagadja, Kadarkai Endre Arckép című műsorában körülbelül egy éve beszélt zűrös múltjáról, amelyet most fel is elevenítünk. 

Hujber Feri első Mokka-szereplése túlzás nélkül sokkolta a nézőket és a műsorvezetőket. A színész azt állította, Jézus egy színész volt, kora Stohl Andrása, a kereszten egy kisfiú halt meg, véletlenül. A csatorna másnap ismét behívta Hujbert, aki ha lehet, az előző napinál is összefüggéstelenebbül beszélt, majd a végén hozzátette, csak hülyéskedik. Ekkor Pachmann Péter megkérte, távozzon, majd kamerák előtt mondta el, miként élte meg a Hujberrel való beszélgetést. A színész felesége is megszólalt, elmondta, hogy ő már megszokta Feri "sajátos dolgait". Hujber Feri barátai és ismerősei aggódnak a színészért, szerintük nem sok jót sejtetnek Hujber közelmúltban tett nyilatkozatai. A Valami Amerika rendezője, Herendi Gábor a Kincsem díszbemutatóján a Life.hu kérdésére kijelentette, Feri ámokfutásának semmi köze a Valami Amerika 3-hoz, és reméli, hogy kollégájával nincs nagyobb baj.

Hujber Ferenc állítja, Jézus színész voltForrás: TV2/Mokka

Egy évvel ezelőtt Hujber Feri Kadarkai Endrének adott interjút. Akkor egyáltalán nem volt nyoma rajta zavartságnak, de az világos, hogy egyáltalán nem érzi kínosan magát a múltban elkövetett balhéi miatt, sőt, nagyon szívesen beszél róluk. Hozzátette, kezdő színészként úgy viselkedett, botrányt, botrányra halmozott, hogy tudja, egy bizonyos kör soha nem fogadja őt el. 

Nekem az egyetlen dolog, amit el tudok játszani, az a hitelem, mármint a szakmai hitelem, az emberi hitelem, a becsületem, a tisztességem, az arcom, gyakorlatilag le tudom magam nullázni"– nyilatkozta, és arról is beszélt, hogy amikor visszajött Londonból, nagyon sok embertől bocsánatot kért sok olyan mondatáért, amit egyébként nem bánt meg. 

Az interjúban szó esett a színész iskolaéveiről, arról, hogy rengeteg kudarcban volt része, sokszor megalázták, leginkább a tanárai, és hogy már akkor kezelhetetlennek, hiperaktívnak bélyegezték, és nem tolerálták a másokétól elütő gondolkodásmódját.