Már évek óta húzodik egy bizonyos jogdíjjal kapcsolatos ügy a két zenész között, de úgy tűnik végre egy életre pontot tehetünk a történet végére. 

A világhírű rapper korábban a New Slaves című dalában használta fel az Omega együttes Gyöngyhajú lány című nótájának egy 1,5 perces részletét. Állítólag Kanye West menedzsmentje engedélyt kért az Omega egykori nagy slágerének feldolgozására, vagyis az eset nem minősíthető lopásnak

Presser Gábor és Kanye West megegyeztek egymássalForrás: AFP, MTI/Mohai Balázs

Kóbor János azonban azt mondta, ő nem tud hivatalos megkeresésről a rapper részéről, ennek ellenére nem mennének bele jogvitába. Később azonban kiderült, hogy a dalszerzők jogdíját egy nemzetközi megállapodás szabályozza, vagyis Kanye Westnek mégis fizetnie kell.

Azonban most úgy tűnik, hogy a bíróság elé került ügy végre lezárul. A hírek szerint a rapper peren kívül egyezségre jutott Presserrel, ez pedig jelentősen lerövidítette az eljárás hátralevő részét. 

Állítólag Presser 2,5 millió dollárt - átszámítva 717 millió forintot - követelt Kanye Westtől, ugyanis a New Slaves című dalt tartalmazó Yeezus nagylemez félmilliós példányszámban került eladásra. Végül Presser mindössze 700 dollárt kapott jogdíjként - írta meg a PageSix.